Mărirea sânilor e istorie. Care este cea mai căutată operație estetică despre care nimeni nu vorbește

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Deși este foarte puțin discutată public, labioplastia este una dintre procedurile cele mai căutate pe internet.   Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, a explicat, pentru DC Medical, ce presupune această intervenție și ce beneficii aduce în viața doamnelor. 

Dacă până nu demult, mărirea sânilor, a buzelor sau chiar a feselor, era un subiect tabu, mai nou, labioplastia este noua vedetă a chirurgiei estetice, despre care puține doamne vorbesc.

 
  
 Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician spune că în ultima vreme, chiar după ieșirea din starea de urggență, a observat o creștere semnificativă a solicitărilor pentru acest gen de intervenție chirurgicală. 

 "Recunosc că în ultima perioadă această intervenție a luat amploare. Comparativ cu anul trecut, intervențiile au crescut semnificativ. Vârsta este cea care te face să te descoperi și să te redescoperi, pacientele solicită procedura atât la 18 ani, cât și la 60", spune dr. Diveică. 
  


Ce presupune Labioplastia? 
  
"Labioplastia este o intervenție chirurgicală care corectează problemele de volum sau formă ale labiilor. Tratamentul chirurgical este simplu, excizându-se excesul de țesut de la nivelul labiilor, prin anestezie locală.  Intervenția este necesară când nu suntem mulțumite de aspectul acestora, dar și când pur și simplu devin deranjante", a explicat Dr. Daniela Diveică.
  
Potrivit medicului, motivele pentru care pacientele recurg la această intervenție, sunt diverse. Plecând de la faptul că, uneori, forma acestora poate aduce un discomfort, unele doamne aleg să facă această procedură și pentru a se simți mai bine în pielea lor, nefiind mulțumite de forma dată de natură. 


 "Pacientele recurg la această intervenție din mai multe motive: Labiile mici pot fi hipertrofiate constituțional, fără ca pacienta să fi avut vreo problemă de sănătate sau să fi născut, dar uneori alungirea labiilor poate apărea postpartum sau în urma unor tratamente hormonale", arată specialistul. 
  

 

Recuperarea post operatorie este esențială în vindecare, de aceea, de obicei, medcul are unele recomandări pentru ca rezultatul să fie cel căutat. 


"Fizic, pacientele resimt un disconfort local  însă în mai puțin de 24 de ore acesta dispare își pot relua activitătile, iar medicația post operator reduce semnificativ senzația de disconfort. Psihic este evident că încrederea un propria persoană crește exponențial. Cărei persoane nu i-ar plăcea să se știe perfectă din punctul de vedere al aspectului fizic?  Vindecarea se realizează în 3-4 săptămâni și necesită o igienă foarte atentă a suturilor. Durerea postoperatorie este de intensitate mică și se combate cu antialgice. Singurele restricții pe care le veți avea vor fi cele care țin de activitatea sexuală (repaus timp de 4 săptămâni) sau de efortul fizic, deoarece există risc de dehiscență (desfacere) a suturilor", 
  
Riscuri și contraindicații
  
"Fiind o intervenție chirurgicală, riscurile pot apărea oricând, însă este o operație relativ ușoară. Micile sângerări sau tumefieri sunt cel mai des întâlnite", a explicat medicul, 
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel