Mânerele iubirii, colăceii din zona șoldurilor, cauze. Pot fi semn al unui cancer. Cum poți scăpa de ele

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
manerele iubirii - FOTO: Freepik
manerele iubirii - FOTO: Freepik

Mânerele iubirii sunt zone ale pielii care se extind spre exterior în zona șoldurilor.

Mânerele iubirii pot deveni mai pronunțate atunci când purtați îmbrăcăminte mulată. Mânerele iubirii indică acumularea excesivă de grăsime în jurul șoldurilor și a zonei abdominale.

Aflați mai multe despre cauzele mânerelor iubirii și cum le puteți trata.

Mânerele iubirii, cauze

Cauza care stă la baza apariției mânerelor iubirii este retenția de grăsime. În general, celulele adipoase se acumulează atunci când corpul tău ia prea multe calorii sau nu arzi atâtea calorii pe cât consumi. În timp, aceste celule adipoase pot deveni vizibile pe măsură ce se acumulează în anumite zone, cum ar fi în jurul taliei și șoldurilor.

Grăsimea se poate acumula oriunde în organism, dar există anumiți factori care cresc probabilitatea reținerii grăsimii în șold, partea inferioară a spatelui și zonele abdominale. Factorii care contribuie la formarea mânerului iubirii includ:

- hormoni, mai ales prea mult cortizol

- vârsta (acumularea de grăsime burtă este deosebit de comună pe măsură ce îmbătrânești)

- lipsa activității fizice

- dieta bogată în grăsimi, zaharuri și alimente bogate în calorii

- privarea de somn

- afecțiuni nediagnosticate sau netratate care încetinesc metabolismul (hipotiroidismul - sau tiroida subactivă - de exemplu, face dificilă arderea caloriilor suplimentare), notează Healthline.

Vezi și: Sângeretele, beneficii pentru sănătate. Conține Fier și Seleniu. La ce să fii atent când îl mănânci

Mânerele iubirii, riscuri

Mânerele iubirii nu sunt periculoase, dar pot indica factorii de risc care stau la baza bolilor cronice. Acestea includ:

- hipertensiune arterială (hipertensiune arterială)

- colesterol ridicat

- boli de inimă

- apnee de somn și alte probleme de respirație

- diabet de tip 2

- cancer, în special de colon și sân

- boli de ficat

- osteoartrită

Mânerele iubirii, cum să scapi de colăcei

Sunt mai multe moduri în care puteți scăpa de mânerele iubirii.

Vezi și: Cele 12 alimente care scad colesterolul. Include-le în dietă pentru a rămâne sănătos

Renunță la zahăr

Alimentaţia sănătoasă este cheia succesului atunci când încerci să slăbeşti și să scapi de grăsimi din orice zonă a corpului. Eliminarea zahărului adăugat este una dintre cele mai bune modalități de a vă curăța dieta.

Zahărul adăugat se găsește în alimente și băuturi precum biscuiți, bomboane, băuturi sportive și sucuri carbogazoase. Termenul nu se aplică zahărului natural găsit în alimente sănătoase, cum ar fi fructele.

În afară de a fi legat de o mulțime de probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, sindrom metabolic și diabet zaharat, consumul de prea mult zahăr adăugat poate duce la o cantitate crescută de grăsime corporală, în special în zona burții. 

Îndulcitorii precum zahărul de masă, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză (HFCS), mierea și nectarul de agave conțin toate un zahăr simplu numit fructoză.

Multe studii au arătat că fructoza, în special din băuturile îndulcite, determină o creștere a grăsimii de pe burtă.

În plus, majoritatea alimentelor zaharoase sunt încărcate cu calorii, dar conțin puțini nutrienți.

Concentrați-vă pe grăsimi sănătoase

O dietă  cu grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, ulei de măsline, nuci, semințe și pește gras vă poate ajuta să vă slăbiți talia. Nu numai că grăsimile sănătoase au un gust delicios, ci te ajută să te simți plin, determinându-te să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei.

Consumați multe fibre

Adăugarea de alimente bogate în fibre solubile în rutină zilnică vă poate ajuta să scăpați de mânerele iubirii. Fibrele solubile se găsesc în alimente precum fasole, nuci, ovăz, legume și fructe.

Te ajută să te simți plin pentru o perioadă mai lungă de timp prin încetinirea digestiei și scăderea sentimentelor de foame.

Vezi și: Ferestrele murdare, risc de îmbolnăvire. Ce să pui în APĂ când ștergi geamurile. Trucul pe care trebuie să-l folosești de acum

Faceți multă mișcare

Găsirea unor modalități simple de a crește numărul de calorii pe care le ardeți pe parcursul zilei este o modalitate excelentă de a pierde excesul de grăsime corporală.

Mulți oameni adoptă un stil de viață sedentar și locuri de muncă la birou, care implică statul ore în șir. Studiile arată că statul pe scaun pentru perioade lungi de timp nu este bun pentru sănătatea ta sau pentru talia ta.

Mai puțin stres

Stresul are un impact negativ asupra sănătății mentale și fizice, și poate face chiar să câștigi grăsime în zona abdomelului.

Acest lucru este din cauza faptului că stresul declanșează producția de cortizol. De asemenea, cunoscut sub numele de "hormonul stresului", cortizolul este produs de glandele suprarenale ca răspuns la situații stresante.

Deși aceasta este o funcție normală, stresul prelungit și supraexpunerea la cortizol pot provoca efecte secundare nedorite, cum ar fi anxietatea, durerile de cap, problemele digestive și creșterea în greutate.

Vezi și: Teo Trandafir, dietă. Ce mănâncă în fiecare zi: Nu o pot savura ca oamenii obișnuiți! Sincer, banii de mâncare au dispărut!

Ridicați greutăți

Angajarea în orice fel de activitate fizică vă poate ajuta să vă pierdeți mânerele iubirii, dar ridicând greutăți poate fi deosebit de benefic.

Dormi suficient

Ca și stresul, dacă nu dormi suficient crește nivelul de cortizol din organism, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Studiile au arătat că persoanele lipsite de somn tind să cântărească mai mult și să aibă mai multă grăsime corporală decât cei care dorm suficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel