Uneori simțim că lucrurile din viața noastră nu funcționează și nu sunt așa cum ar trebui să fie. Ne simțim triști, abătuți și apelăm la ceva care ne face să ne simțim mai bine. În cele mai multe cazuri, este mâncarea. Da, încercăm să „ne mâncăm” emoțiile pentru a ne face să ne simțim mai bine. Mâncatul emoțional nu numai că duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate, dar ne crește și dependența de alimente.
Nu este sănătos pe termen lung și oferă liniște mentală și satisfacție doar pentru moment. Dacă sunteți o persoană care tinde să mănânce mult atunci când este tristă, atunci iată cum puteți schimba asta.
Amintiți-vă, niciun produs alimentar nu poate schimba situația sau sentimentele, trebuie să lucrați asupra dvs. și să găsiți pacea în interior. Și aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți acest lucru și, de asemenea, vă vor ajuta să reduceți alimentația emoțională.
Învățați să identificați semnele de foame și semnele emoționale:
La început poate fi dificil să înțelegeți diferența dintre a mânca pentru că vă este foame sau a mânca drept răspuns la o emoție. Încercați să vă auto-reglați alimentația mâncând cu atenție și acordând atenție semnalelor de foame. Când aveți îndoieli, evaluați-vă foamea. Cu cât evaluați mai mult, cu atât veți ști mai bine când vă e cu adevărat foame.
Creați un program de masă:
Creați un program de alimentație și încercați să îl urmați zilnic. Dacă respectați programul de masă, acesta poate preveni supraalimentarea. Pe de altă parte, obiceiurile alimentare neregulate semnifică de obicei probleme, deoarece duc la mâncare aleatorie și supraalimentare.
Încercați să vă găsiți echilibrul:
Încercați să aveți o viață echilibrată, ceea ce înseamnă că ar trebui să învățați să fiți fericit cu orice aveți. Înseamnă că vă satisfaceți nevoile fizice, emoționale și spirituale. Dacă sunteți dezechilibrat în viață, atunci asta poate duce la o alimentație emoțională care vă distruge echilibrul fizic, astfel încât să deveniți bolnav, letargic sau supraponderal. Pentru a vă găsi echilibrul, lucrați pentru a îmbunătăți acele domenii ale vieții în care sunteți tulburat sau nemulțumit.
Înlocuiți „nesănătos” cu „sănătos”:
Dacă sunteți un „devorator” emoțional, atunci faceți o listă de activități de care vă puteți bucura și care nu implică mâncare. Una dintre cele mai simple, mai ușoare și mai sănătoase alternative la alimentația emoțională este mersul pe jos: mersul regulat, mersul rapid, mersul pe banda de alergare, plimbarea câinelui. Nu numai că vă calmează, dar vă va face să vă simțiți bine cu propria persoană.
Vorbiți-vă cu mare stima:
Mâncatul emoțional este adesea însoțit de autocritică, vocea interioară spunându-vă comentarii toxice precum „Sunt un eșec”, „Nu fac niciodată nimic bine” sau „Când voi învăța vreodată să fac față dezamăgirii?” – care vă trimite direct la frigider. Așadar, data viitoare când vă trec prin minte gânduri ca acestea, distanțați-vă, trecând la persoana a treia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.