O nouă revizuire a publicației Respirology și analiza studiilor publicate dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast-food și o probabilitate crescută de a avea astm, dificultăți respirație și multe alte boli alergice, cum ar fi febra polenului, eczema sau rinoconjunctivita.
Analiza a cuprins 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de fast-food, consumul de hamburger a fost asociat cel mai vizibil cu bolile alergice, în funcție de cantitate. Veniturile consumatorilor nu au fost relevante, potrivit studiilor.
Autorii remarcă faptul că o dietă de proastă calitate poate contribui la dezvoltarea și progresia astmului și problemelor de respirație prin mecanisme multiple.
„Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma relațiile văzute în această analiză și pentru a identifica asociațiile cauzale potențiale dintre consumul de alimente rapide și boli alergice”, a declarat autorul principal Dr. Gang Wang, de la Spitalul West China, Universitatea Sichuan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.