Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniul tău. Foto: Freepick @ yanadjana
Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniul tău. Foto: Freepick @ yanadjana

Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți.  Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate.

Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.

Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.

Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică

Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.

Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.

Beneficiile pătrunjelului

 

Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.

Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme. 

Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic.

Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești. Nu le mai consuma, iar rezultatele te vor bucura

Acidul folic, una din cele mai importante vitamine din grupul b-urilor, cu rol important in sănătatea sistemului cardiovascular. O jumătate de ceașcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat oferă necesarul zilnic de fier. 

Pătrunjelul este bogat în vitamina K. De asemenea, pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât orice alta leguma: 100 grame conțin 166 mg vitamina C, de trei ori mai mult decât portocalele.

Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene. Pătrunjelul mai conține: calciu, fosfor, potasiu potasiu, mangan și sulf. 

 

Dieta cu pătrunjel. Cum să slăbești 5 KG în 7 zile. Cele 2 REȚETE senzaționale

 

Cum poți să slăbești cu pătrunjel. Beneficiile acestei plante te scapă rapid de kilograme. Iată cele două metode prin care-l poți consuma, pentru a avea rezultate.

Pătrunjelul are un conţinut bogat de vitamine şi minerale, are efecte benefice asupra sănătăţii, putând ameliora simptomele cauzate de anumite afecţiuni. Deoarece este o sursă bogată de vitamine şi minerale, pătrunjelul conţine calciu, fosfor, potasiu, vitamina K şi fier. 

Studiile publicate în Nature arată că pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult fier decât spanacul, fiind astfel un aliment care merită introdus în dieta zilnică. 

10 superalimente care te scapă de durerile articulare. De ce trebuie să le ai zilnic în meniu

 

Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu ,dar şi multe alte substanţe nutritive esenţiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte capacitatea de asimilare şi de sintetizare a substanţelor nutritive a majorităţii organelor.

Pe lângă beneficiile uimitoare pe care le are, pătrunjelul este foarte bun pentru diete și ajută vizibil la pierderea kilogramelor în plus. 

Fiind bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, pătrunjelul oferă rezultate spectaculoase și te ajută să slăbeşti 4-5 kilograme într-o săptămână.

 

Cum să consumi pătrunjelul ca să slăbești

Există două moduri de a pregăti pătrunjelul. Fie salată, fie ceai. 

Salata de pătrunjel contribuie la reducerea greutăţii corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.

Ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie.

Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzaţia de foame va da târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:

- la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);

- la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferințe, un măr sau o pară;

- iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta cu pătrunjel. Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme.

Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor. cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori că ornament, ignorându-se beneficiile acestei plante pentru sănătate. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel