Mălaiul, sursă importantă de Zinc. Ce alte beneficii mai are

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
malaiul - FOTO: Freepik
malaiul - FOTO: Freepik

Mălaiul este o sursă importantă de Zinc. Ce alte beneficii mai are asupra sănătății.

Mălaiul este făcut prin măcinarea boabelor de porumb galbene uscate într-o pulbere. Mălaiul adaugă varietate preparatelor și este un plus binevenit la produsele coapte. Deoarece nu conține gluten, mălaiul oferă o alternativă sănătoasă la făina de grâu dacă urmați o dietă fără gluten. De asemenea, conține o serie de nutrienți esențiali, iar utilizarea mălaiului în gătit sporește aportul de vitamine și minerale.

Mălaiul, conținut ridicat de Zinc

Mălaiul servește ca sursă de zinc, un mineral important pentru funcția enzimatică. Zincul activează enzimele care reglează activitatea genelor în celulele tale, stimulează sistemul imunitar și te ajută să transformi alimentele în energie. De asemenea, reprezintă o parte din membranele celulare și activează o enzimă antioxidantă care ajută la menținerea deteriorării acestor membrane, precum și a ADN-ului și proteinelor.

O cană de mălai adaugă 2 miligrame de zinc la masă. Acest lucru oferă 25% din aportul zilnic recomandat pentru femei și 18% pentru bărbați, în conformitate cu orientările stabilite de Institutul de Medicină.

Vezi și: Vorbitul în somn, somnilocvia, cauze și tratament. Cum te afectează

Mălaiul bogat în Fier

Mălaiul are un conținut ridicat de Fier. Fiecare cană de mălai oferă 2,8 miligrame de fier, ceea ce reprezintă 35% din necesarul zilnic de fier pentru bărbați și 16% pentru femei, potrivit Institutului de Medicină.

Fierul pe care îl obții din dieta ta este încorporat în hemoglobină, o proteină care se găsește în celulele roșii din sânge care promovează circulația sănătoasă a oxigenului. Fierul permite, de asemenea, celulelor să producă energie și ajută celulele albe din sânge, o componentă a sistemului imunitar, să lupte împotriva infecțiilor.

Carotenoide și vitamina A

Nuanța aurie din mălai provine din conținutul său carotenoid. Carotenoizii - o familie de pigmenți galbeni, portocalii și roșii - promovează funcția tisulară și luptă împotriva bolilor.

Luteina și zeaxnathnin, două carotenoide prezente în mălai. Acești compuși filtrează lumina pe măsură ce intră în ochi, promovează vederea sănătoasă și previn bolile oculare legate de vârstă. Alte carotenoide, cum ar fi beta-caroten, descompun în vitamina A și să sprijine sistemul imunitar, ajutor în creșterea celulelor și de a stimula producția de celule roșii din sânge.

Vezi și: Boala silențioasă de care a suferit actrița Kirstie Alley. La ce semne discrete trebuie să fii atent

Mălaiul, bogat în fibre

Mălaiul este o sursă importantă de fibre. Acesta absoarbe apa și se umflă în tractul digestiv, iar astfel oferă și senzație de sațietate.

Fibrele ajută organismul să răspundă corect la insulină și să controleze nivelul zahărului din sânge și ajută la scăderea colesterolului din sânge. Fibrele contribuie, de asemenea, la sănătatea dumneavoastră pe termen lung, combaterea bolilor cardiovasculare și reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. O cană de mălai conține 8,5 grame de fibre, ceea ce reprezintă 34% din aportul zilnic de fibre pentru femei și 22% pentru bărbați, așa cum recomandă Institutul de Medicină, potrivit AZ Central.

Vezi și: Alzheimer, diagnostic prin teste de sânge. Predispoziția la boală poate fi depistată cu ani înaintea primelor simptome

Mălaiul, conținut ridicat de antioxidanți

Unul dintre avantajele uimitoare ale mălaiului este gradul semnificativ de antioxidanți care previn bolile. Mălaiul are un nivel semnificativ de polifenoli (un anumit tip de antioxidant).

Mălaiul, potrivit pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare

Se spune că făina de porumb are un impact anti-aterogen asupra nivelului de colesterol; în acest fel are capacitatea de a proteja împotriva bolilor de inimă și a complicațiilor.

Făina de porumb este bună pentru bunăstarea inimii, deoarece conține o combinație ideală de grăsimi nesaturate, care împuternicește grăsimile nesaturate omega 3 să elimine colesterolul rău și să le înlocuiască.

Vezi și: Vizionarea filmelor de Crăciun, efect surprinzător asupra sănătății. Cum te afectează programul festiv și idilic din perioada sărbătorilor

Mălaiul reglează nivelul de colesterol

Fibrele dietetice care sunt conținute în făina de porumb ajută la diminuarea gradului de lipoproteine de grosime mică.

Adăugarea de doar 10 grame din această formulă la dieta ta de zi cu zi contribuie foarte mult pentru a diminua gradul incontestabil de LDL în sânge, care poate provoca boli legate de inima atunci când sunt agregate în organism, potrivit Dr. Health Benefits.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel