Mahmureala, efecte negative asupra creierului. Cum e afectată memoria

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Mahmureala afecteaza memoria
Mahmureala afecteaza memoria

Mahmureala are efecte negative asupra funcției creierului. Ultimele cercetări în domeniu arată și cum este afectată memoria.

Mahmureala reduce funcția și memoria creierului, potrivit unor noi cercetări ale Universității de Tehnologie Swinburne (Swinburne) din Melbourne.

Cercetarea a fost realizată în Brisbane și a implicat analizarea respirația și intervievarea participanților după o noapte de beție.

În dimineața următoare, peste 100 de participanți care au consumat alcool în acea noapte au finalizat un sondaj online și un test cognitiv, în timp ce se confruntau cu diferite grade de mahmureală. Testul a măsurat funcția creierului, în special memoria și funcția executivă.

Cercetările au descoperit că cei care au avut o concentrație mai mare de alcool în respirație în noaptea precedentă, au petrecut mai mult timp la băut, au raportat simptome mai grave de mahmureală și au efectuat testul mai lent decât ceilalți, mai sobri.

Mai mult alcool, efecte mai nocive

 „Nu este surprinzător, cu cât se consumă mai mult alcool, cu atât este mai gravă mahmureala și afectarea creierului”, spune membra din echipa de cercetare, dr. Sarah Benson, care adaugă că acest tip de cercetare este important, astfel încât oamenii să-și înțeleagă limitările în ce privește consumul de alcool. „Este important să știți mai multe despre cauzele și consecințele mahmurelii, deoarece nu numai că apare foarte des, dar au și efecte negative potențiale asupra activităților de zi cu zi”, spune ea.

"De exemplu, studiul nostru dovedește că mahmureala reduce capacitatea de a se angaja în comportamente complexe și, astfel, capacitatea de a conduce, de a lucra, de a studia sau de a conduce alte activități sunt afectate de mahmureală."

Echipa din spatele cercetării continuă să exploreze efectele mahmurelii asupra funcției creierului, căutând modalități mai bune de a interacționa cu un grup mai larg de participanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel