Mahmureala. Capacitatea de a gândi, afectată. Studii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Mahmureala afecteaza memoria
Mahmureala afecteaza memoria

Mahmureala este o experiență pe care multe persoane au încercat-o cel puțin o dată în viață. Cum inflențează capacitatea de a gândi, a fost tema unui studiu recent.

Uneori, oamenii sunt tentați în unele momente să cosume alcool mai mult decât de obicei. Oricum, suficient pentru ca a doua zi dimineață să se trezescă cu o mahmureală serioasă. Însă puțini se întreabă dacă asta poate afecta în vreun fel creierul.

Au fost mai multe cercetări făcute pe această temă, iar recent, o echipă de oameni de știință le-a examinat și le-a inclus într-un studiu mai extins, realizat pe 1.100 de persoane. Concluziile au fost publicate în revista Addiction, citate în Harvard Medical School.

Mahmureala scade capacitatea de concentrare

Mai întâi, mahmureala a fost definită ca „simptome psihice și fizice, care au avut loc în ziua de după un episod de consum de alcool, care a început cu o concentrație de alcool în zânge zero. Deci, prin definiție, în timpul mahmurelii nu mai sunteți în stare de ebrietate. După examinarea a 11 studii, oamenii de știință au concluzionat că în timpul mahmurelii, capacitatea de concentrare este afectată.

De asemenea, există o memorie pe termen scurt și pe termen lung - în special memoria pe termen lung este afectată în timpul mahmurelii. De asemenea, este afectat ceea ce se numește viteza psihomotorie - viteza cu care creierul comandă corpului să se miște.

Acest lucru afectează activități cum ar fi conducerea unei mașini. Într-adevăr, simulările în șofat arată că la persoanele care suferă de o mahmureală (și, prin urmare, nu mai sunt în stare de ebrietate) capacitatea de a conduce este afectată.

Nu se cunoaște deocamdată dacă ar putea fi daune cerebrale de durată de la băutură recurentă suficientă pentru a provoca o mahmureală. Unii specialiști spun că ar fi, totuși, posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel