Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a declarat că deși numărul cazurilor COVID-19 este în scădere, statele occidentale se pregătesc deja de un nou val pandemic.
11 trucuri pentru SOMN din întreaga lume. Metodele ciudate prin care adorm oamenii
Medicul a precizat că nu trebuie să se renunțe la vaccinarea populației
"În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort.
Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment.
Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an.
La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin.
Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant", a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.
Responsabilitatea, CHEIA a ieșirii din pandemie. Rafila: Un VAL ȘASE presupune o altă tulpină
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat pentru RFI că un eventual val șase al pandemiei poate fi luat în calcul doar în toamnă, ”mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă. (...) Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”.
Declarația ministrului vine în contextul în care Executivul nu a mai prelungit starea de alertă, fapt care a dus la ridicarea bruscă a tuturor restricțiilor, chiar dacă Rafila a propus o renunțare etapizată la aceste restricții.
”Mie îmi pare bine că ne-am reîntors la viața normală, important este să o facem cu precauție, cu responsabilitate, încât să nu punem în vreun fel în pericol sănătatea publică și să asistăm la o creștere a numărului de cazuri internate în spitale”, a explicat ministrul Alexandru Rafila, pentru RFI.
De altfel, acesta a subliniat că din punct de vedere profesional, medical, a continuat să facă o serie de recomandări esențiale pentu această perioadă, în care deși numărul de cazuri a scăzut sunt încă mii de cazuri confirmate zilnic, iar ”până când această transmitere comunitară nu încetează, adică îmbolnăvirea poate să se întâmple oriunde, datorită prezenței de persoane care sunt infectate, atunci în mod evident, recomandările noastre sunt în continuare aceleași, respectiv utilizarea măștii în spațiile închise și mijloacele de transport în comun, evitarea aglomerațiilor, igiena individuală”, a mai spus ministrul Sănătății.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.