Magneziul contribuie la relaxarea vaselor de sânge, la funcția nervoasă și la musculară, la sănătatea sistemului osos și tot el ne ajută să avem o dantura sănătoasă. De asemenea, combate sensibilitatea de insulină, ajută la controlul nivelul zahărului din sânge și prevenind apariția diabetului de tip 2.
Un studiu (link direct) arată că prediabeticii cărora li s-a administrat o cantitate mai mare de magneziu și-au redus problemele metabolice și ale glicemiei cu 71%. Prediabetul este o afecțiune posibil reversibilă, care netratată duce la diabet, boli cardiovasclare și chiar la deces.
Doza zilnică recomandată pentru un adult este de aprox. 310-420 mg pe zi, în funcție de vârstă și sex, deși unii cercetători spun că pentru o sănătate optimă am avea nevoie de 600 – 900 mg/zi.
Alimentele cu conținut ridicat de magneziu sunt: cerealele integrale, iaurt, carne de vită, sfecla elvețiană, ridichea, frunzele de sfeclă roșie, varza, broccoli, varza de Bruxelles, kale, varza foioasă chinezească, cea care nu formează căpățâni, salata verde, cacao, avocado, semințe și nuci, pește gras și Dovleac. De asemenea, se găsește în varii ierburi și condimente: coriandru, arpagic, curcumin, pătrunjel, semințe de muștar, fenicul, busuioc și cuișoare.
Ne putem suplimenta aportul de magneziu și cu papaya, zmeura, roșii, pepene galben, căpșuni, pepene verde.
Magneziul trebuie combinat cu calciu, vitamina K2 și vitamina D, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate, notează Antena3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.