Lumânările parfumate au o serie de riscuri pentru sănătate. La ce ne supunem organismul atunci când le aprindem. Sigur că mulți dintre noi iubesc acel miros plăcut și aroma care înconjoară mediul din casă atunci când aprindem o lumânare parfumată și acea lumină moale este foarte ademenitoare.
Este o atmosferă de casă primitoare cu o atmosferă a parfumului nostru preferat. Lumânările parfumate pot adăuga un indiciu de romantism la o masă sau atunci când veniți acasă dintr-o zi stresantă la locul de muncă.
Lumânările parfumate, ce trebuie să știi despre ele
Dar există unele lucruri pe care trebuie să știți înainte de a aprinde lumânarea parfumată. Există anumite riscuri pentru sănătate pe care lumânările parfumate le pot avea.
Potrivit Naţional Candle Association, vânzările de lumânări parfumate se apropie de 2 miliarde de dolari anual. Arderea lumânărilor parfumate folosite de locuitori în zonele slab ventilate poate ridica concentraţiile interioare ale produselor de ardere, arată Organic 4 Greenlivings.
Lipsa datelor privind emisia de lumânări a determinat această cercetare asupra emisiilor volatile, semi-volatile și particulelor provenite de la lumânările parfumate și a potențialelor riscuri pentru sănătate ale acestora.
Lumânările parfumate, poluante
Utilizarea lumânărilor parfumate contribuie cu cantităţi semnificative de poluanţi la mediul interior, în special funingine, benzen şi plumb. Zeci de alți compuși au fost identificați în lumânările individuale, dar contribuția lor la riscurile ocupanților nu a fost caracterizată în studiu.
Potrivit oamenilor de știință, lumânările parfumate pot fi rele pentru sănătatea ta. Fumul produs de acestea este împletit cu toxine legate de cancer, astm și eczeme. Utilizarea ocazională a unei lumânări este puțin probabil să facă vreun rău, dar ar trebui să evităm să le folosim zi de zi în băi și în alte încăperi slab ventilate, spun cercetătorii.
Lumânările parfumate pot fi cancerigene
Cercetătorii americani au ars o serie de lumânări în laborator și au colectat și testat substanțele date. Acest lucru a arătat că lumânările parfumate din ceară de parafină, cel mai frecvent tip, au eliberat cantități potențial dăunătoare de substanțe chimice, cum ar fi toluenul și benzenul.
Potrivit conferinței anuale a Societății Americane de Chimie, unii dintre poluanți au fost legați de cancer, în timp ce alți poluanți ar putea declanșa atacuri de astm sau afecțiuni ale pielii. Cele mai multe dintre lumânările aflate la vânzare în Marea Britanie, inclusiv multe parfumate, sunt realizate din ceară de parafină, un produs al industriei petroliere.
Care lumânări parfumate sunt mai sănătoase
Ceara de albine şi lumânările de soia, care sunt mai scumpe, au primit o factură curata de sănătate în cadrul testelor.
Lumânările parfumate, de ce trebuie să ții cont atunci când le aprinzi
Pericolele din lumânări parfumate sunt mult mai riscante pentru persoanele care au alergii sau astm. În plus, acestea pot declanșa și o serie de reacții.
De asemenea, este înțelept să le ardeți în zone bine ventilate, să nu fie lăsate nesupravegheate și asigurați-vă că cumpărați lumânări cu care sunteți familiarizați și sunt siguri de ingrediente.
Cele mai sănătoase sunt lumânările realizate din ceară de albine sau lumânările pe bază de soia. Chiar dacă cineva din familia ta nu poate tolera nici un miros, vă puteți bucura în continuare de arderea lumânărilor de ceară de albine neparfumate și bucurați-vă de atmosfera relaxantă.
Nu uitați să vă asigurați că este o zonă bine ventilată și un aspirator de aer de bună calitate și purificator va fi, de asemenea, de mare beneficiu pentru a evita multe probleme de sănătate și probleme de calitate a aerului. Acest lucru vă va proteja familia de orice contaminanți și poluanți atmosferici care ne înconjoară și pe care îi respirăm zilnic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.