Ludovic Orban a declarat, azi, că în urma evaluării, nu s-a constatat o creștere semnificativă a procentului de îmbolnăviri în categoria populației școlare.
„Primele două săptămâni este greu să ai o evaluare a răspândirii datorată şcolii. (...) Copilul este expus celui mai mic risc de infectare în cadrul şcolii - clasă, sub supravegherea profesorului. Nu se poate face încă o evaluare. Sigur, au apărut cazuri, dar multe din cazurile care au apărut au apărut mai degrabă datorită unei contractări a virusului nu neapărat în şcoală. Oricum, în ceea ce priveşte numărul de cazuri pe populaţia şcolară chiar cu şcolile suspendate sau cu copii în vacanţă numărul de cazuri ca procent a fost în jur de 6,3% pe populaţia şcolară. Deocamdată, pe evaluarea noastră nu există o creştere semnificativă a procentului de îmbolnăviri pe această categorie de vârstă", a spus Orban, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.
El a mai explicat ce presupune protocolul stabilit de către Ministerul sănătății n cazul în care un copil este infectat într-o clasă.
„Acesta este protocolul care este stabilit de către Ministerul Sănătăţii, de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi de Comisia anti-COVID. (...) În momentul în care un copil este infectat într-o clasă practic colegii din clasa respectivă intră în regimul de carantinare la domiciliu. 14 zile ştiţi că se suspendă cursurile în clasa în care apare un copil care este infectat, un elev infectat şi colegii au un regim de carantinare exact cum se întâmplă cu persoanele care sunt considerate persoane de contact cu un pacient diagnosticat pozitiv”, a arătat premierul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.