Lucrul care ne trimite la Psihiatrie. Dr. Simona Trifu: A survenit peste vechile răni

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
depresia - FOTO: Freepik
depresia - FOTO: Freepik

Acest lucru extrem de frecvent ne poate trimite la Psihiatrie, iar complicațiile sunt semnificative. 

Episodul depresiv major poate afecta semnificativ funcționarea zilnică a individului, inclusiv relațiile sociale, munca sau școala și activitățile zilnice. Este o tulburare serioasă care poate necesita intervenție medicală și terapeutică specializată pentru a fi tratată eficient.

Schizofrenia, o tulburare mentală complexă, poate fi adesea complicată de factori personali, cum ar fi trăsăturile narcisiste. Cei cu un spectru narcisist în viața lor adultă pot prezenta o vulnerabilitate sporită la episodii psihotice sau la exacerbarea simptomelor schizofreniei.

Vezi și: Boala cardiacă cea mai frecventă. Diana Mihalcea: Provoacă deces

Episodul depresiv major, tratament psihiatric

Dr. Simona Trifu, medic psihiatru la Spitalul Obregia, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce episodul depresiv major în rândul indivizilor cu trăsături narcisiste poate reprezenta un moment critic în evoluția tulburării lor mentale. Acesta necesită o abordare terapeutică delicată și personalizată. Într-o analiză recentă a practicii medicale, specialiștii subliniază importanța adaptării tratamentului pentru a ține cont de fragilitatea psihică specifică a acestor pacienți.

"În momentul în care o structură narcisică este înclinată să se decompenseze depresiv, poate să ajungă la Psihiatrie din cauza unui episod depresiv major care a survenit peste vechile răni.

Oamenii cu un filon de personalitate narcisic în viața adultă dezvoltă, în mod nefericit, o schizofrenie. De fapt, tratezi schizofrenia. Doar gândirea din spatele schizofreniei trebuie să fie că ții cont de personalitatea lui fragilă pe care tulburarea psihiatrică se dezvoltă", a explicat dr. Simona Trifu, medic psihiatru la Spitalul Obregia, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Obiceiul care te ajută să adormi ușor. Dr. Răzvan Alexandru Roșu: Dacă vă place

Depresie - FOTO: Freepik

Schizofrenia, ce este

Schizofrenia este o tulburare mintală severă caracterizată printr-o serie de simptome psihotice, modificări ale gândirii, emoțiilor și comportamentului. Este una dintre cele mai complicate și debilitante tulburări mentale și poate avea un impact semnificativ asupra funcționării individului în viața de zi cu zi.

Schizofrenia poate apărea la orice vârstă, dar de obicei debutează în adolescență sau la începutul adultății. Cauzele schizofreniei nu sunt complet înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici, neurochimici, de mediu și de dezvoltare pot contribui la dezvoltarea acestei tulburări. Tratamentul schizofreniei implică adesea o combinație de medicamente antipsihotice, terapie psihologică și suport social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel