Institutul Cantacuzino vrea să încheie contracte de execuţie a unor lucrări de reparaţii generale şi de renovare, defalcat pe cinci loturi de lucrări, iar costul acestor lucrări se ridică la un total 502.038 de lei fără TVA, conform anunţului publicat pe SEAP.
Pot fi depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi de lucrări, până la data de 25 octombrie, anunță România TV.
În doi ani, statul vrea să producă din nou vaccinuri
În decembrie 2017, Institutul Cantacuzino a fost trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN), urmând a avea atât personal militar, cât şi civil. Atunci, Mihai Fifor anunţa că producţia de vaccin va începe în minimum doi ani și că statl român preconizează o investiție de 20-25 de milioane de euro pentru ca țara naostră să aibă din nou propriul vaccin.
În luna august a acestui an, ministrul Mihai Fifor şi-a exprimat speranţa că în luna septembrie va anunţa o colaborare cu o companie recunoscută pentru producţia de vaccinuri, având în vedere că astfel de discuţii cu mai multe companii deja există. El cataloga preluarea Institutului la MApN drept „cea mai mare provocare".
În 1990, Institutul Cantacuzino producea șapte vaccinuri, iar cele mai optimiste estimări spun că în următorii ani România lar putea relua producția a doua două!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.