"A fost o conferință, când a fost invitat laureatul premiului Nobel, Luc Montagnier, cel care a identificat virusul HIV / SIDA și l-a fotografiat.
Dacă vreți o mică picanterie, vă spun ce mi-a spus Luc Montagnier.
Luc Montagnier ne-a spus: "O medicină modernă se bazează pe patru principii și astea sunt puse în practică în țările evoluate", ne-a spus prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu.
Cele patru principii pentru o medicină modernă: "Se obțin vindecări mai rapide sau oprirea evoluției bolii"
"M-a impresionat sistemul francez. Eu am o oarecare slăbiciune pentru Franța și sistemul francez, dar prima condiție este predictibilitatea. N-are nicio legătură cu profilaxia. Predictibilitatea înseamnă viziune, înseamnă oameni care văd provocările, care se arată pentru medicină și care știu că ele vin în avalanșă și cu o viteză extraordinară și se pregătesc pentru a le preîntâmpina din punct de vedere al spitalelor, al dotărilor, al numărului de doctori și al informării societății.
Vezi pandemia de COVID-19, care nu numai pe noi, pe foarte multă lume, ne-a surprins nepregătiți.
După aceea mai sunt obezitatea, bolile cardiovasculare, cancerul și mai ales bolile psihice.
Deci asta face parte din predictibilitatea unui sistem la care trebuie să ne gândim cu foarte mare atenție.
Al doilea principiu pe care ni l-a semnalat laureatul premiului Nobel este igiena și prevenirea bolilor și stăpânirea bolilor infecțioase. Pentru asta trebuie să avem sisteme foarte bine puse la punct în toate zonele de activitate socială.
Urmează sistemul de participare. Participarea înseamnă asigurările de sănătate. Toți participăm din solidaritate, dar nu ne îmbolnăvim toți în același timp și în felul ăsta ne putem ajuta. Deci este foarte important acest sistem.
Și ultimul lucru este personalizarea. De mult se spune, și o să intrăm și într-un domeniu spiritual din punctul ăsta de vedere, un psihic, un suflet, un spirit care se simte că este în solidaritate cu semenii lui, luptă mai bine, mai ușor cu boala și se obțin vindecări mai rapide sau oprirea evoluției bolii. E vorba mai ales de bătrâni", a declarat prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.