Locul de muncă: cum te poate proteja de demență

Angela Sabău |
Data publicării:
Stimularea gândirii poate preveni demența
Stimularea gândirii poate preveni demența

Un loc de muncă obișnuit te-ar putea proteja de demență, spun studiile. Totuși, există niște condiții în care te poate ajuta să-ți menții creierul funcțional până la finalul vieții.

Ai un loc de muncă ce îți stimulează gândirea? Ar putea reduce riscul de demență mai târziu în viață, potrivit unei analize publicate în The BMJ.

Cercetătorii au combinat date din mai multe studii care au examinat modul în care factorii de muncă se relaționează cu bolile cronice, dizabilitățile și decesul. Ei au descoperit că persoanele cu locuri de muncă stimulatoare din punct de vedere cognitiv aveau un risc cu 23% mai mic de a dezvolta demență în comparație cu cei ale căror locuri de muncă nu erau considerate stimulatoare.

Locurile de stimulare cognitivă au fost definite ca fiind acelea care permiteau persoanelor să ia decizii în mod independent și le obligau să îndeplinească sarcini solicitante.

Studiile, din Statele Unite și Europa, au colectat informații, de la oameni, despre locurile lor de muncă. Niciun participant nu avea demență la momentul inițial (între 1986 și 2002). Urmărirea pentru identificarea demenței a durat până în 2017. După ajustarea pentru alți factori de risc de demență, cercetătorii au descoperit că persoanele care ocupau locurile de muncă mai puțin stimulatoare aveau un risc mai mare de a experimenta declin cognitiv.

Cu toate acestea, este important de menționat că această analiză nu a putut stabili dacă tipul de muncă a afectat creierul sau dacă asocierea a reflectat alți factori. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a face mai multă lumină asupra acestei probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel