Lista alimentelor care duc la apariția cancerului. Da, da, ai auzit bine! Există o listă a acestor alimente pe care le consumăm cu toții fără să luăm în calcul consecințele. Cancerul este o boală complexă pentru care nu s-au găsit până acum cauze exacte. Cu toate acestea, ceea ce se știe este că o varietate de factori pot contribui la apariția cancerului, inclusiv dieta și alimentația noastră.
Constituția genetică și istoricul familial joacă un rol important, dar factorii externi, cum ar fi obiceiurile de viață, stil de viață, au un impact și mai mare.
Potrivit cercetărilor între 80% și 90% dintre tumorile maligne sunt legate de factori externi.
Unul dintre cei mai importanți factori ai stilului de viață de care trebuie să țineți cont este dieta, pentru că un număr mare de cercetări a arătat că anumite alimente sunt asociate cu un risc mai mare de anumite tipuri de cancer.
Virgiliu Stroescu, medicul nutriționist al multor componenți ai Lotului Olimpic Român, medic primar de endocrinologie şi doctor în medicină, specialist în nutriție, alimentație sănătoasă, alimentație inteligentă și sportivă, a vorbit despre lista alimentelor care duc la apariția cancerului.
Cunoscut și ca "apostolul alimentaţiei sănătoase", Virgiliu Stroescu subliniază faptul că bolile sunt provocate și de alimentația pe care o avem.
Cele mai multe dintre alimentele pe care le mâncâm zilnic, conțin substanțe cancerigene, substanțe nocive ce au capacitatea de a provoca cancer.
"Mâncând foarte mult o hrană nesănătoasă ni se pare că este bună.
Viața este mai puternică decât otrava. Când spui insecticid sau erbicid înseamnă moarte, sunt substanțe care omoară, dar viața este mai puternică decât moartea.
Există substanțe care favorizează apariția cancerului, anume toate E-urile, pesticidele, alcoolul, tutunul, cafeaua, uleiul prăjit", a declarat Virgiliu Stroescu, la Antena 3 CNN.
Alimentele care cresc riscul de cancer. Virgiliu Stroescu: cresc celula canceroasă
"Oamenii de știință au spus clar că cei care mănâncă mai mult de 40 de grame de carne roșie pe zi le crește riscul de a face cancer cu 45%. Carnea roșie nu este otrăvită, dar conține niște factori de creștere, iar dacă ai o celulă de cancer și mănânci foarte multă carne, factorii de creștere vin și cresc celula canceroasă.
Animalele au estrogeni animali, care sunt activi, și există cancere hormono-active. Estrogenii sunt unii dintre hormonii care favorizează cancerul.
Estrogenii din plante scad concentrația factorilor de creștere.
În prezent, în pește există mercur, care crește riscul de cancer. Cu cât peștele este mai mare, cu atât cantitatea de mercur este mai mare.
Toate produsele animale nu sunt sănătoase pentru om. Laptele de vacă nu este pentru noi. Are de trei ori mai mult calciu decât are nevoie copilul.
Tot ce este verde și are viață ne mărește capacitatea de a trăi", a mai spus medicul Virgiliu Stroescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.