LINAGLIPTINUM + METFORMINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

LINAGLIPTINUM + METFORMINUM – prospect. Acțiune: Linagliptin: hipoglicemiant; inhibitor al enzimei dipeptidil-peptidaza 4, cu împiedicarea metabolizării hormonilor de tip incretin GLP-1 și GIP, care favorizează creșterea secreției de insulină și reducerea secreției de glucagon. Metformina: biguanidă hipoglicemiantă; inhibă gluconeogeneza și glicogenoliza, crește sensibilitatea musculară la insulină, cu îmbunătățirea utilizării periferice a glucozei și întârzie absorbția glucozei la nivel intestinal.

LINAGLIPTINUM + METFORMINUM – prospect: 

Denummire comercială: JENTADUETO 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: Trat. pacienților adulți cu diabet zaharat de tip 2. Este indicat ca adjuvant al dietei și exercițiului fizic: 

1) la pacienții controlați inadecvat numai prin administrarea dozei maxime tolerate de metformină; 

2) la pacienții cărora deja li s-a administrat trat. combinat cu linagliptin și metformină;

3) asociat cu o sulfoniluree, la pacienții la care controlul glicemiei nu se realizează adecvat numai prin administrarea dozei maxime tolerate de metformină și sulfonil-uree.

Contraindicații: Hipersensibilitate; cetoacidoză diabetică, precomă diabetică; IR sau disfuncție renală (clearance al creatininei < 60 ml/min); afecțiuni acute cu posibilitate de alterare a funcției renale (deshidratare, infecții severe, șoc); afecțiuni acute sau cronice care pot provoca hipoxie tisulară (insuficiență cardiacă sau respiratorie, infarct miocardic recent, șoc); IH, intoxicație acută cu alcool, alcoolism.

Atenție!: Nu trebuie administrat pacienților cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru trat. cetoacidozei diabetice. Se întrerupe trat. înainte cu 48 de ore de proceduri chirurgicale elective cu anestezie generală, spinală sau epidurală. Monitorizarea regulată a concentrațiilor plasmatice ale creatininei, pentru investigarea degradării funcției renale, asociate cu acidoza lactică.

Reacții Adverse: Mai puțin frecvente: hipersensibilitate; tuse; nasofaringită; apetit alimentar scăzut; diaree; greață; vărsături. La asocierea cu o sulfoniluree, cea mai frecventă RA este hipoglicemia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel