Limfom non-Hodgkin, ce terapie îmbunătățește supraviețuirea

Pacienții cu limfom non-Hodgkin au o speranță în plus care le crește rata de supraviețuire, datorită unei terapii, care nu este nouă în medicină, dar a fost folosită de primă linie în special la persoanele cu forma agresivă a bolii.

Autorii unui studiu recent au raportat o supraviețuire îmbunătățită la pacienții cu limfom agresiv non-Hodgkin (HL), a căror terapie de primă linie a fost ghidată de PET / CT în loc de CT singur.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat date dintr-un registru multicentric prospectiv de 850 de pacienți, cu o vârstă medie de 54 de ani, care au avut fie aparent limfom limitat (LS) HL sau agresiv non-HL (ANHL). Toți au fost luați în considerare pentru terapia de prim rang curativ și au fost recrutați între mai 2013 și 31 decembrie 2015.

,,Până în prezent, PET / CT este de obicei considerată modalitatea preferată de imagistică pentru stadializarea pacienților cu limfoame histologice agresive. Cu toate acestea, există o lipsă de date cu privire la efectul de PET asupra tratamentului pacientului și, mai important, rezultate clinice la acești pacienți”, a precizat dr. Ur Metser, de la Spitalul de la Mount Sinai Hospital & Women's College din cadrul Universității din Toronto, Canada, prim autor al studiului.

Comparând tratamentul pre-PET / CT cu tratamentul furnizat, Metser a găsit că metoda de imagistică nucleara a ajutat în 150 din 850 de cazuri, adică pentru 17,6 la sută din pacienți și a schimbat terapia planificată în aproape 40 la sută dintre participanți după ce au făcut PET / CT.

Metser a raportat, de asemenea, o mortalitate mai mică de un an pentru pacienții cu ANHL care au primit PET / CT față de CT. Aceeași mortalitate redusă a fost observată la pacienții cu LS în grupul PET / CT comparativ cu cei cu LS care au primit CT.

,,Acest lucru sugerează că pentru participanții cu ANHL, PET poate duce la rezultate mai bune de ansamblu”, au concluzionat cercetătorii potrivit HealthImaging.com.

Recent DCMedical v-a prezentat un studiu care a arătat că mai mult de jumătate dintre pacienți trăiesc la doi ani după ce au primit o terapie nouă pentru limfomul difuz cu celule B mari (DLBCL). O analiză de urmărire a pacienților înscriși într-un studiu multi-centru de fază I / II (studiul ZUMA-1) pentru limfomul difuz cu celule mari B a arătat că 51% dintre pacienții care au primit terapia CAR-T, un receptor anti-CD19 (CAR T) sunt încă în viață la doi ani după tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel