Limbaj, corp. Uneori nu e nevoie de cuvinte de a transmite un mesaj. O face corpul vostru, uneori inconștient, alteori nu.
Iată câteva gesturi care dezvăluie anumite lucruri despre voi, potrivit experților de la webmd:
1. Vă lingeți buzele – poate visați cu ochii deschiși la prânz, dar unui partener de conversație, gestul vostru îi spune altceva: că sunteți atras de persoana lângă care sunteți în acel moment.
2. Cum dați noroc - strângerile de mână și primele impresii merg mână în mână. O strângere fermă, combinată cu o agitare puternică (dar nu prea puternică) transmite că sunteți încrezător în propriile forțe. O apăsare slabă, nesiguranță. Contează și cât timp țineți mâna celuilalt: dacă renunțați prea repede, poate sugera timiditate.
3. Datul aprobator din cap - când faceți asta în timpul unei conversații vă poate face să păreți plăcut și interesat și poate fi un semn că îi convingeți pe alții să fie de acord cu ceea ce ziceți.
4. Postura – când aveți umerii lăsați poate sunteți stresat și trist. Un spate drept și un piept scos în față vă ajută să vă simțiți pozitiv, încrezător.
5. Atingerea feței și a părului – dacă în timpul unei conversații vă jucați cu bretonul/părul sau vă puneți mâinile pe față, acest gest se poate interpreta ca flirt. Aceste comportamentele „auto-îngrijite" pot face să păreți că sperați la atenție de la cineva pe care vă place.
6. O privire cu care fixezi - dacă persoana cu care vorbiți este confortabilă cu voi, este mai probabil să vă găsească de încredere dacă mențineți un contact vizual. Dacă nu sunteți sigur, o privire lungă vă face să păreți amenințător. Și indiferent ce crede cineva despre voi, toată lumea are un prag de contact în care lucrurile încep să se simtă incomode.
7. Poziția - stând larg, cu picioarele sau brațele neîncrucișate tinde să emane o vibrație „deschisă și disponibilă". Privind la sol sau ținându-vă brațele peste piept transmiteți un semn că sunteți închis, nu aveți chef de discuții și sunteți departe cu mintea.
8. Gesturi de mână - când gesticulați natural este mai probabil ca cuvintele voastre să rămână în mintea cuiva, dar nu exagerați. Mișcările mari vă pot face să păreți fără control și emotiv.
9. Pupile dilatate - când sunteți interesat de cineva, pupilele voastre se dilată. Nu este un lucru pe care îl puteți controla, iar faptul că pupilele devin mai mari vă pot face mai atractiv în ochii altora.
10. Buze tensionate – dacă aveți tendința să vă apăsați buzele împreună, ar trebui să știi: mincinoșii au mai multe șanse să aibă acest obicei decât oamenii care spun adevărul.
11. Distanța - este bine să respectați spațiul personal. Când cineva se apleacă spre voi sugerează parteneriat și că se pot baza pe voi.
12. Microexpresii - Oricât de greu încercați să vă „reparați fața", s-ar putea să vă dea de gol - și durează doar o fracțiune de secundă. Câteva secunde în care surprindeți un tic nervos, o grimasă sau o frunte ridicată lasă o impresie greu de scăpat. Așadar, dacă reacția voastră nepăsată la ceva este dezgust, este posibil ca un observator să simtă asta, chiar dacă nu poate spune de ce.
13. Oglindirea - copierea modului în care stă cineva, expresiile sale sau chiar accentul lor creează adesea încredere și înțelegere între voi, însă asta nu funcționează întotdeauna. Dacă vă aflați într-o poziție de putere asupra persoanei pe care o "copiați", asta poate fi ciudat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.