Lifestyle
Pagina 457

Tulburarea de personalitate de tip narcisist afectează circa 1% din populație, în special bărbați. Cum îl recunoști, care sunt semnele care trădează un narcisist, a explicat hipnoterapeutul Eugen Popa.

Scris de: Adisa Codruț       25 feb 2019, 12:28

Un vaccin folosit de mult timp ajută la readucerea nivelurilor de zahăr din sânge aproape de cele normale la persoanele cu diabet zaharat de tip 1 avansat. Într-un studiu, cercetătorii de la Harvard Medical School și Massachusetts General Hospital (MGH) au injectat adulții care au...

Scris de: Adisa Codruț       24 feb 2019, 20:32

Dieta fără carne „poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea mintală, dar și reduce diabetul și greutatea” arată o revizuire publicată recent. Pentru această analiză, cercetătorii au cumulat rezultatele a 11 studii care au analizat efectele unei diete pe bază de...

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 22:59

Consumul de legume din clasa allium - care include usturoiul, prazul și ceapa - a fost asociat cu un risc redus de cancer colorectal într-un studiu realizat pe bărbați și femei, pacienți ai unui mare spital din China.

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 13:57

Dr. Mihail Pautov, medic specialist în Chirurgie Generală și Asistent de Cercetare, demontează - pas cu pas, aducând și dovezi medicale - cele mai comune 5 mituri despre vaccinare.

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 10:47

Iarna, când stați la gura sobei, mirosul de lemn ars vă trezește nostalgii din copilărie? Nu e așa de sănătos pe cât ați putea crede! Un nou studiu arată că în casele vechi, cu camere mici și aerisire proastă, încălzirea cu sobe pe lemn și aprinderea lumănârilor,...

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 09:54

Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate.

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2019, 09:39

Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză s-ar putea confrunta cu un deficit de calciu în organism. Specialiștii recomandă câteva alimente care pot înlocui cu succes lactatele, ca sursă de calciu.

Scris de: Angela Sabău       22 feb 2019, 22:47

Proprietarii de câini par să fie mai sănătoși și să trăiască mai mult. Asta arată cel mai amplu studiu în domeniu, făcut pe milioane de oameni.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb 2019, 22:27

Femeile sunt mai afectate de stres decât bărbații, cel puțin așa arată ultimele studii efectuate în domeniu. Cu toții, însă, trebuie să evite stresul.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb 2019, 19:11

Sarea poate fi înlocuită cu alte condimente. Nu vor înlocui gustul, dar cu siguranță vor exercita influență asupra aceleiași zone a creierului, păcălindu-l. Cel puțin asta susțin cercetătorii.  

Scris de: Angela Sabău       21 feb 2019, 18:07

Grasimile monosaturate - care intră în categoria grăsimilor nesaturate - se găsesc în măsline, nuci și avocado, precum și în carne și produse lactate. Dar cele care provind din plante sunt mai bune pentru inimă decât cele de origine animală, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 08:01

Dacă te plimbi pe străzile aglomerate ale orașului, în pas alert, trebuie să știi că respirarea fumului scos de atâtea automobile poate anula avantajele de sănătate ale acestui tip de exercițiu fizic, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 01:45

Dr Elena Tănase, medic specialist medicină internă și consultant nutriție explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, ce sunt tulburările alimentare, de ce apar și cum se tratează. Vorbim, printre altele, despre anorexia nervoasă, bulimia nervoasă, consumul compulsiv de alimente, comportamentul...

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2019, 01:19

Simplul fapt că trăiți într-un cartier plin de verdeață poate duce la scăderea nivelului unor markeri indicativi pentru boli de inimă și accident vascular cerebral – AVC-, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       20 feb 2019, 15:50

În limba română, amețeala este definită ca o turburare a echilibrului stării fizice a unei persoane, iar vertijul ca o senzație de lipsă de echilibru în spațiu, de amețeală. Între cele două, deși am putea crede că sunt sinonime, sunt însă diferențe majore. Și...

Scris de: Dana Lascu       19 feb 2019, 11:19

Termenii „înlocuitori de zahăr” sau „îndulcitori” reprezintă o capcană care acoperă o gamă largă de alternative. Dar valoarea lor ca ajutor pentru sănătate sau dietă este incertă.

Scris de: Dana Lascu       19 feb 2019, 08:45

Inflamația este un răspuns natural al organismului la lovituri sau agenți externi. Când se instalează în interiorul arterelor însă, devine periculoasă.

Scris de: Angela Sabău       18 feb 2019, 18:51

Dieta are o legătură strânsă cu astmul bronșic. Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, a vorbit EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL despre această conexiune. VIDEO

Scris de: Angela Sabău       18 feb 2019, 15:34

Arsurile stomacale pot fi chiar supărătoare. Un gastroenterolog recomandă câteva alimente care pot reduce senzația neplăcută de arsuri la stomac.  

Scris de: Angela Sabău       18 feb 2019, 11:42

Poate ar fi bine să vă luați măsuri de precauție dacă intenționați să înotați sau să utilizați un baie caldă în cada de hidromasaj la hotelul la care stați zilele acestea sau în următoarea vacanță.

Scris de: Dana Lascu       17 feb 2019, 10:34

Dacă aveți probleme cu somnul în timpul nopții, puteți fi expus riscului de fibrilație atrială, o frecvență cardiacă neregulată care poate provoca palpitații cardiace și este o cauză principală de accident vascular cerebral (AVC).

Scris de: Dana Lascu       17 feb 2019, 09:27

Încă o țară din Europa legalizează canabisul în scop terapeutic. Autoritățile au autorizat importarea de semințe și cultivarea plantelor, în acest sens. 

Scris de: Sebastian Florea       15 feb 2019, 23:01

Copiii diagnosticaţi cu autism îşi pot învinge fricile cu ajutorul realităţii virtuale, dezvăluie un studiu recent.

Scris de: Sebastian Florea       15 feb 2019, 21:22

Vârsta fiziologică este chiar mai importantă decât cea cronologică, spun cercetătorii. Aceasta indică cu mai multă precizie riscul de deces și are legătură cu condiția fizică.

Scris de: Adisa Codruț       15 feb 2019, 13:23

Obezitatea se spune că a ajuns la nivel epidemic în lume, iar slăbirea pentru persoanele care au greutate mai mare decât cea normală este extrem de grea. În plus, e ușor să te îngrași când încalci regulat anumite reguli. Dr. Anca Hâncu, nutriționist și...

Scris de: Dana Lascu       15 feb 2019, 11:45

Medicamentele împotriva acidităţii gastrice reduc eficacitatea anumitor tratamente pentru cancer, conform unui studiu recent.

Scris de: Sebastian Florea       14 feb 2019, 20:45

Banala aspirină ar putea fi de un real folos atunci când vine vorba despre prevenirea cancerului de colon. Ultimele studii indică această posibilitate

Scris de: Adisa Codruț       14 feb 2019, 18:02

Alimentele ultraprocesate consumate în cantități mari sunt corelate cu riscul crescut de deces precoce, după cum arată ultimele studii în domeniu.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb 2019, 19:11

Un motiv în plus să slăbești! Numărul de calorii pe care o persoană îl consumă influențează direct performanța diferitelor celule. Un grup de cercetători de la Universitatea din Sao Paulo (USP) a arătat, în mai multe studii, că mesele cu conținut scăzut de calorii au un efect...

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2019, 12:07

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel