Lifestyle
Pagina 456

Cifrele arată că numărul mic al infecțiilor intraspitalicești din anii trecuți nu era real. Problema a început să fie dezbătută de forurile decizionale, care lucrează la un plan pentru limitarea acestor infecții, precum și a rezistenței la antimcrobiene.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie 2019, 14:38

Starea de sănătate fizică este strâns legată de starea noastră emoțională sau psihică. Specialiștii ne învață cum să reducem stresul și să ne îmbunătățim starea de sănătate fizică și psihică.  

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie 2019, 11:29

Când vine vorba de hipertensiune, adică de tensiunea arterială ridicată, cel mai important e să fie despistată din timp pentru că, deși poate duce la complicații mortale în unele cazuri, de cele mai multe ori poate fi tratată prin pași simpli!. Iată ce spune un medic de familie:

Scris de: Dana Lascu       01 Martie 2019, 00:01

Un studiu realizat de Universidad Autónoma Metropolitana din Mexic a clarificat nivelurile diferite de antioxidanți, concentrându-se pe opt genotipuri de roșii care au culori diferite!  Antioxidanții naturali sunt intens promovați în ultimii ani datorită beneficiilor lor...

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 21:06

În ciuda adăugării în meniuri a unor elemente mai sănătoase, produsele tip fast food sunt chiar mai nesănătoase decât erau acum 30 de ani. O analiză a ofertelor din 10 cele mai populare restaurante fast-food americane din anii 1986, 1991 și 2016 demonstrează că acum produsele...

Scris de: Dana Lascu       28 feb 2019, 19:28

Studierea unor mame a dus la concluzia că, cu cât au mai mulți copii, cu atât îmbărânesc mai lent, femeile. Un lucru îmbucurător, pe de o parte, dar greu pe de altă parte, în condițiile în care natalitatea este tot mai redusă.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie 2019, 07:31

Se cunoaște faptul că grăsimile monosaturate sunt importante pentru sănătatea inimii, dar se pare că și originea acestor grăsimi este importantă. Studiul publicat explică și de ce.

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 13:15

Ce este colesterolul non-HDL, colesterolul total sau trigliceridele, termeni pe care îi găsim pe buletinul nostru de analize. Specialiștii explică pe înțelesul tuturor de ce este important să menținem aceste valori în limite normale.  

Scris de: Adisa Codruț       28 feb 2019, 12:10

Obiceiurile alimentare sănătoase pare că sunt utile, nu doar în prevenirea bolilor cardiovasculare, ci și în prevenirea îmbătrânirii creierului. Parametrul care a fost legat de alimentație a fost volumul creierului.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 08:56

Țigările electronice, care sunt dispozitive acționate de baterii ce creează vapori plini cu nicotină, sunt adesea prezentate ca o alternativă mai puțin riscantă față de țigările convenționale. Dar utilizarea zilnică a țigarilor electronice poate dubla riscul unei persoane de a suferi un infarct...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 23:18

Un ''implant cerebral'' a fost utilizat în tratamentul bolii Parkinson în cadrul unui studiu de pionierat.

Scris de: Sebastian Florea       27 feb 2019, 21:18

În timpul plimbării după cină, simțiți o senzație dureroasă în centrul pieptului. Ar putea fi arsuri la stomac sau ceva mai grav, precum infarctul? Simptomele acestor două afecțiuni pot fi confundate - și uneori, și tratamentele lor.

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 20:26

Un aport normal de vitamina D poate să scadă riscul de deces timpuriu în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare, arată un studiu norvegian. Dar, atenție la ce cantitate luați! O cantitate prea mică sau prea mare de vitamină D are exact efect invers! Așa că, mergeți la doctor...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 19:15

Boala pulmonară obstructivă cronică este încă în topul primelor trei cauze de deces din întreaga lume. Totuși, cu tratamentul adecvat, boala poate fi stopată. Prevenția este, însă, cea mai bună soluție.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 07:17

Fetele adolescente care donează sânge ar putea fi mai expuse riscului de a face anemie, cel puțin asta arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu. Din această cauză s-ar putea să fie nevoie de înnoirea condițiilor în ce privește donatoarele adolescente.

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 14:18

Sedentarismul este asociat cu riscul de boli cardiovasculare. Se pare că simplul fapt de a sta în picioare este mai util pentru sănătate decât a sta pe scaun.  

Scris de: Adisa Codruț       27 feb 2019, 11:51

Munca suplimentară sau îndelungată se pare că are efecte asupra stării psihice. Mai mult, femeile sunt afectate diferit față de bărbați. De asemenea, calitatea de părinte schimbă efectele pe care le are prea multă muncă asupra psihicului.

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 10:57

Se pare că imaginile au un impact mai mare decât vorbele, cel puțin asta reiese în urma unui studiu în care participanților li s-au dat sfaturi privind stilul de viață, dar și imagini cu ceea ce se întâmplă în corpul lor. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 08:50

Să ai transpirații nocturne înseamnă că noapte de noapte faci fleașcă pijamaua și așternuturile, în timp ce dormi. Poate fi un semn al unor afecțiuni medicale grave care apar, unele, atât la femei cât și la bărbați! Iată 10 motive pentru care ar trebui să discutați cu...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 22:28

Explicații utile pentru viitori părinți: După venirea pe lume a primului copil, tiparul de somn al părinților este dat peste cap. Iar asta nu durează doar câteva luni, până când micuțul învață să doarmă noaptea – cum se credea -, ci ani buni. Evident, mamele sunt...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 19:25

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador a explicat, EXCLUSIV la DC NEWS și DCMEDICAL, care sunt greșelile pe care le facem în viața de zi cu zi de ajungem pe masa ei de operație, cu boli cardiovasculare. E...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 18:18

Ouăle par a fi utile în protejarea împotriva afecțiunilor cardiovasculare. Un studiu realizat pe 400.000 de persoane timp de nouă ani a demonstrat asta. 

Scris de: Angela Sabău       27 feb 2019, 07:33

Parlamentul European a votat un raport privind o mai bună implementare a directivei ce privește utilizarea pesticidelor. Pe scurt, se vrea scăderea nivelului permis al pesticidelor din alimente.

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 16:31

Suplimentele alimentare și nutrienții au fost subiecte dezbătute în cadrul emisiunii Academia de Sănătate cu Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție.

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 15:28

Se pare că românii nu sunt cei mai buni „prieteni” cu dentistul, cel puțin asta arată ultimele date statistice la nivel european. Peste 80% dintre românii întrebați au spus că nu au fost la dentist în ultimele 12 luni. Nici la alți medici nu merg mai des...

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 13:00

Creșterea colesterolului presupune un risc mai mare de afecțiuni cardiovasculare. Totuși, se constată că foarte multe persoane care se știu cu valori mari ale colesterolului nu iau măsuri. 

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 11:59

Proteinele își dovedesc încă o dată rolul vital în sănătatea și independența noastră. Un nou studiu, realizat pe oameni cu vârsta de 85 de ani și mai mult, arată că dacă aceștia mănâncă o cantitate mai mare de proteine în fiecare zi, își păstrează mai...

Scris de: Dana Lascu       25 feb 2019, 23:32

După ce trecem de o anumită vârstă cu toții avem pe buze întrebarea „Cum pot să arăt mai tânăr?" În timp ce medicii recomandă întotdeauna o viață sănătoasă - o dietă echilibrată și cu exerciții regulate – până de curând nimeni nu se...

Scris de: Dana Lascu       25 feb 2019, 21:40

Varza roșie este extrem de bogată în vitamine și minerale. Conținutul mare de antociani și fitochimicale o face un excelent antioxidant și cu efect de reducere a riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       25 feb 2019, 16:19

Dr. Simona Carniciu, medic specialist în diabet și boli de nutriție a vorbit la Academia de Sănătate despre factori de risc privind diabetul sau alte boli de nutriție. Emisiunea a fost transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL.

Scris de: Adisa Codruț       25 feb 2019, 14:06

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel