Lifestyle
Pagina 452

E sigur să faci sport după un atac de cord? Sunt exercițiile fizice periculoase după infarct sau dimpotrivă? La aceste întrebări răspund specialiști ce scriu la Harvard Women's Health Watch.

Scris de: Florina Pop       23 Martie 2019, 10:58

Terapia asistată de animale este încă destul de puțin cunoscută, însă efectele par a fi foarte benefice. În special pentru vârstnici, prezența unui animal de companie are efecte nebănuite.

Scris de: Angela Sabău       22 Martie 2019, 23:53

Tromboza venoasă este o afecțiune care nu trebuie trecută cu vederea. E bine să cunoașteți simptomele și, dacă se agravează, să vă prezntați de urgență la medic.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie 2019, 23:23

Antrenarea creierului prin câteva activități simple, da bine alese, poate avea efecte nebănuite asupra stării psihice. În plus, acestea ajută la evitarea declinului cognitiv, specific vârstei înaintate.

Scris de: Angela Sabău       22 Martie 2019, 22:44

Consumul alimentelor bogate în fbre este mai importat pentru sănătatea noastră decât am crede. Unele studii arată legătura consumului alimentelor bogate în fibră cu riscul mai mic de a dezvolta boli grave.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie 2019, 18:45

Lipsa somnului îți poate afecta sănătatea mai mult decât crezi. Oboseala este doar unul din efecte. Cercetătorii au dovedit, însă, că are legătură și cu depunerile arteriale.

Scris de: Angela Sabău       22 Martie 2019, 17:32

O dietă cu puține grăsimi și mulți carbohidrați sau o dietă bogată în grăsimi și puțini carbohidrați? Ce e mai bine? Există un tip anume de grăsime care contează? Răspunsurile la aceste întrebări le-au oferit cercetători de la Harvard. Studiul lor a fost publicat în faimoasa...

22 Martie 2019, 17:12

O greutate normală, dar un stil de viață nesănătos, poate duce la boli de inimă, este ideea centrală a unui studiu apărut la sfârșitul anului trecut în Jurnalul American de Cardiologie.

22 Martie 2019, 15:41

Consumul de ciocolată neagră, bogată în minerale și antioxidanți, are efecte benefice asupra prevenirii afecțiunilor cardiace și neurodegenerative, susțin mai multe studii.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie 2019, 14:45

Consumul insuficient de apă este o problemă comună, dar nerecunoscută în rândul vârstnicilor americani, care le pune în pericol sănătatea, susțin cercetătorii.

22 Martie 2019, 12:53

Spanacul este una dintre cele mai bune surse pentru luteină, unul dintre acei antioxidanți care pot stimula sănătatea ochilor și pot reduce riscul degenerării maculare. Dar trebuie să îl mănânci într-un anume fel ca să ai parte de beneficiile acestora.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie 2019, 12:23

În urma analizelor de laborator, un lot din produsul Biscuiți Populari vândut la Kaufland este retras voluntar de pe piață, pentru că s-a constatat că depășește cantitatea recomandată de sulfiți, substanțe care pot provoca reacții alergice, mai ales la copii.

22 Martie 2019, 10:23

În Luna Sănătății Orale, cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune că, din păcate, când vine vorba de mâncare, tot ce ne îngrașă ne afectează și dinții, ducând la apariția cariilor; iar principalii vinovați sunt carbohidrații.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie 2019, 09:56

Experții recomandă, de regulă, să nu se facă sport seara, însă un studiu recent contrazice aceasta și chiar susține că ar conduce la un somn mai odihnitor.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie 2019, 09:12

Mai multe fructe și legume consumate zilnic de către bărbați ar putea reduce riscul pierderilor de memorie, arată un studiu recent publicat în SUA.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie 2019, 08:44

De Ziua Monială a Apei, conf univ dr Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe, spune că și apa ne poate îmbolnăvi. El a alcătuit o listă de șapte lucruri periculoase despre apă, întrucât astfel de contaminări pot fi fatale, în mod special pentru copii, dar și un mini-ghid...

Scris de: Dana Lascu       22 Martie 2019, 08:06

Greutatea corporală poate crește chiar fără să facem schimbări în dietă ori să mâncăm mai mult. Motivele pot fi multiple, de la unele medicamente sau lipsa activității fizice, la cele de natură hormonală.

Scris de: Angela Sabău       21 Martie 2019, 17:57

Aportul de calciu a fost controversat mereu, existând teorii pro și contra. În continuare, studiile au rezultate contradictorii. totuși, o anume doză de calciu luată zilnic este sigură, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       21 Martie 2019, 13:39

Vinul alb ar putea crește riscul de a dezvolta melanom, arată un studiu recent. Vestea bună e că vinul roșu sau berea nu au același efect.

Scris de: Angela Sabău       21 Martie 2019, 09:28

De cele mai multe ori când cineva face cancer, spunem că este din cauza unor gene proaste sau din pur ghinion. De fapt, patru din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite. Și dieta joacă, probabil, un rol important în reducerea (sau creșterea) riscului de cancer. Iată ce ce alimente...

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie 2019, 08:00

Ce conțin farfuriile în cele 10 diete cele mai populare din lume? Vă explicăm, pe scurt, ce și cât mâncați în fiecare dietă. Ghid de păstrat în buzunar:

Scris de: Dana Lascu       20 Martie 2019, 16:00

Femeile care au un frate geamăn ar putea avea mai puține șanse în viață, arată un studiu norvegian. Expunerea la testosteron prenatal le influențează, fetelor, comportamentul.

Scris de: Angela Sabău       20 Martie 2019, 17:56

Vitamina D este o vitamină esențială, iar nivelul ridicat este benefic, mai nou fapt demonstrat și în cazul diabetului. Se știe că nivelul scăzut al vitaminei D este asociat cu o afectare a oaselor și a mușchilor și alte afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. 

Scris de: Dana Lascu       20 Martie 2019, 12:44

Statul jos prelungit generează riscuri de obezitate, diabet, boli cardiovasculare, tromboză venoasă profundă și sindrom metabolic. Iată ce poți face ca să eviți asta: 

Scris de: Dana Lascu       20 Martie 2019, 11:13

Studii anterioare au dezvăluit o legătură între consumul de ceai foarte fierbinte și un risc de apariție a cancerului esofagian, dar până acum nu se știa exact cât de mare și ce temperatură e periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       20 Martie 2019, 07:51

Demența și sănătatea inimii pare să fie strâns legate, cel puțin asta arată un studiu francez, care a analizat obiceiurile de viață și starea de sănătate a mai multor persoane.

Scris de: Adisa Codruț       19 Martie 2019, 23:50

Micul dejun, ales conform unor teorii, poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei. Un studiu în acest sens a fost dat publicității recent.

Scris de: Adisa Codruț       19 Martie 2019, 23:00

Consumul de alcool nu îi afectează doar pe cei care îl consumă, ci și pe cei din jurul lor. Aceste efecte, asupra terțior, au fost studiate de un grup de cercetători germani, care au ajuns la concluzia că aceasta este o problemă de sănătate publică.

Scris de: Angela Sabău       19 Martie 2019, 20:04

Apărute cu mai bine de zece ani în urmă, alternativele la țigările clasice au avut până nu demult o mare problemă: lipsa unor studii privind impactul asupra sănătății celor care le folosesc. 

Scris de: Rodica Mitu       19 Martie 2019, 18:58

Un studiu publicat ASTĂZI reaprinde disputa asocierii unui consum „mai mare” de ouă cu riscul crescut de boli de inimă și deces prematur. Câte ouă mâncăm și când e prea mult? Asta apropos de faptul că se apropie Paștele. 

Scris de: Dana Lascu       19 Martie 2019, 10:47

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel