Rețeta e simplă: Pentru a face leacul pentru curățarea ficatului avem nevoie de un kilogram de cartofi, spălați dar lăsați cu coajă, se pun la fiert, la foc mic, în șase litri de apă.
Trebuie fierți timp de patru ore, după care „îi pasăm cartofii cu coajă cu tot, apoi amestecăm și dăm cratița deoparte să se răcească. După câteva ore se vor așeza cartofii la fund și deasupra va rămâne un lichid. Secretul este acel lichid, nu piureul de cartofi!”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.
„Lichidul trebuie să-l adunăm cu un polonic și să îl punem într-o sticlă. Se beau câte două linguri de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Acest lichid curăță ficatul”, asigură Lidia Fecioru, care spune că el ar fi indicat și în ciroză hepatică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.