Leuștean în ciorbă, INTERZIS dacă suferi de aceste afecțiuni

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Este cea mai frecventă greșeală a gospodinelor de a pune leuștean în ciorbe. Medicii trag un semnal de alarmă.

Nimeni nu se îndoiește de efectele uimitoare ale leușteanului asupra sănătății, însă în cazul unei afecțiuni acesta este contraindicat.

Leușteanul este bogat în quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acțiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-cancerigene.

Frunzele de leuștean conțin uleiuri volatile aromatice, vitaminele A si C. De asemenea, cumarina (compus chimic cu gust amar) prezentă în frunzele de leuștean are efecte pozitive în caz de hipertensiune, septicemie, osteoporoza, astm, favorizeaza reducerea tumorilor și a inflamațiilor și suprimă pofta de mâncare, scrie DCNEWS

De asemenea, s-a observat un efect iritativ al leușteanului, administrat în cantități mari și pe perioade lungi de timp, în infecțiile renale. Leușteanul este interzis în perioada sarcinii și se folosește în cantități moderate (maximum 3 g pe zi de frunze proaspete) în timpul alăptării.

Persoanele care iau medicamente și produse diuretice (medicamente care contribuie la eliminarea lichidului din organism prin creșterea producției de urină), cum ar fi clorotiazida, clortalidona (Talitona), furosemidul (Lasix), clorhidiazida, nu ar trebui să consume leuștean, din cauza efectului său diuretic. Cei care consumă leuștean în paralel cu diureticele pot pierde și mai mult lichid corporal. Acest lucru poate provoca o reacție adversă și poate da naștere unor simptome precum amețeli și tensiune arterială scăzută.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel