De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul

Giorgi Ichim |
Data publicării:
Leurda - Foto: Freepik
Leurda - Foto: Freepik

Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.

Vedeta mesei de Paște este friptura de miel, cea care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor în această zi de sărbătoare.

Mielul este considerat una dintre cele mai gustoase și apreciate tipuri de carne, fiind extrem de sănătos și bogat în nutrienți.

Nutriționistul Elena Solomatina a explicat cu ce trebuie consumate grătarul și preparatele din carne grasă pentru a ajuta tractul gastro-intestinal să absoarbă cantitatea mare de proteine ​​animale fără a provoca o creștere a colesterolului.

Pentru a pregăti o friptură de miel delicioasă și suculentă, este esențial să alegi o bucată proaspătă și de calitate și să o condimentezi corespunzător.

Totuși, conform medicilor, consumul de miel cu leurdă nu crește nivelul de colecterol.

Ei bine, leurda și carnea de miel sunt două ingrediente care se pot completa foarte bine într-o rețetă.

În timpul sărbătorilor de Paște, mielul este adesea felul principal, fiind extrem de bogat în grăsimi.

Consumul excesiv de carne prăjită poate fi dăunător sănătății, însă mulți oameni găsesc dificil să controleze cantitatea consumată în această perioadă.

Nutriționistul Elena Solomatina ne îndeamnă să consumăm grătarul și preparatele din carne grasă însoțite de legume cu frunze verzi, iar usturoiul sălbatic este considerat alegerea ideală.

Usturoiul sălbatic sau leurda, așa cum o știu mulți, are un gust picant, stimulând secreția gastrică și facilitând digestia. Fibrele din leurdă ajută la absorbția excesului de grăsimi și colesterol, oferind o protecție suplimentară pentru sănătatea tractului gastrointestinal.

Leurda este bogată în nutrienți esențiali și are un conținut caloric redus. Mai mult, este o sursă mare de vitamine și minerale, precum și de fibre dietetice și aminoacizi, contribuind la funcționarea optimă a organismului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel