Iată 3 legume foarte hrănitoare pe care să nu le eviți primăvara:
* Mazăre - sunt bogate în vitamine C, K și A. Sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine, fier, folat, mangan, magneziu, potasiu și fosfor.
* Rubarba - Cu un conținut ridicat de vitamine antioxidante C și A, rubarba stimulează funcția imunitară. Da, rubarba este o legumă, dar este de cele mai multe ori preparată ca fruct. Originară din Siberia, rubarba preferă zonele reci. Frunzele sunt otrăvitoare, nu se mănâncă. Este bogată în vitamina K (susține oasele sănătoase), în acizi grași omega-3 (care susține sănătatea cardiovasculară), în calciu, fibre dietetice, vitamine din complexul B, potasiu, mangan și magneziu.
* Ceapă verde - este un aliment de bază care se bucură crud sau gătit. Bulbul alb și tulpinile sale verzi lungi adaugă aromă și valoare nutrițională majorității felurilor de mâncare. Este o sursă bogată de vitamina K, carbohidrați sănătoși, fibre dietetice, potasiu, fier și vitamine A și C în cantități mai mici, potrivit farmersalmanac.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.