Leguma care costă mai puțin de 2 lei, efect asupra virozelor. Lidia Ficioru: Este ucigașul infectiilor

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
leguma care costa mai putin de 2 lei - FOTO: Freepik@yarunivstudio
leguma care costa mai putin de 2 lei - FOTO: Freepik@yarunivstudio

Leguma care costă mai puțin de 2 lei este ucigașul virozelor.

Leguma care costă mai puțin de 2 lei are efect asupra virozelor. Ceapa se crede că este capabilă să trateze simptomele răcelii. Acesta a fost folosit ca medicament pe bază de plante pentru diverse boli, cum ar fi febră, tuse, dureri abdominale, dureri de cap, sinuzita, probleme de tensiune arterială, colesterol ridicat.

Faptul surprinzător despre ceapă este că a fost admisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de răceală, inclusiv congestie, tuse, bronșită și orice alte infecții respiratorii, notează Dr. Health Benefits.

Vezi și: Riscul de cancer metastatic poate fi redus. Medic: Devin ca niște organe de supereroi

Ceapa, efect asupra virozelor

Bioenergoterapeutul Lidia Ficioru a explicat despre de legumă este vorba. O găsim în cămară sau frigider, fiind nelipsită din alimentație. 

”Ceapa vindecă foarte bine, pentru că de la ea scade temperatura, ajută dacă doare urechea, dacă tuşim foarte tare. Practic, ceapa este ucigaşul infecţiilor, aşa i se spune.

Dacă copiii fac otită, mai ales în această periodă, luăm mijlocul din ceapă, dar nu tăiem capătul, ca să nu se desfacă, tăiem pe jumătate şi îl introducem peste noapte în ureche.  Pot face asta şi cei mari, atunci când au nevoie.

Atenţie! Bucăţica de ceapă nu trebuie să intre adânc în ureche. Sau, ca să fim mai siguri, putem da ceapa prin maşina de tocat, o punem într-o bucăţică de tifon şi apoi turnăm o picătura în ureche, prin acel tifon. Este verificat de mine, e miraculoasă ceapa", a explicat Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, la Antena3 CNN.

Vezi și: Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Cum se prepară tratamentul minune

Ceapa, efect și pentru tuse

O altă rețetă în care ceapa este ”vedeta” are efect și asupra tusei. Bioenergoterapeutul a explicat cum se prepară leacul. 

”Se amestecă ceapa, cu miere, o linguriţă de oţet, se pun în tifon şi se ţin la nivelul gâtului. A doua zi, rupe tusea. Practic, face minuni ceapa", mai explică Lidia Ficioru. 

Ceapa, beneficii pentru sănătate

Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, anumite tipuri oferă beneficii unice. Aceste legume conțin diverse vitamine, minerale și compuși puternici ai plantelor care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale, notează Healthline.

Vezi și: Alegerile simple care îți pot afecta inima. Unele nu le poți evita. Cum te pot îmbolnăvi chiar și ridurile

Ceapa, nutrienți

Ceapa este densă în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre. Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului.

Vitamina C, de asemenea, acționează ca un antioxidant puternic în corpul dumneavoastră, protejând celulele împotriva daunelor cauzate de molecule instabile numit radicalii liberi. Ceapa este, de asemenea, bogată în vitamine B, inclusiv acid folic (B9) și piridoxină (B6) - care joacă roluri cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă.

În cele din urmă, sunt o sursă bună de potasiu, un mineral în care mulți oameni lipsesc.

Ceapa, conținut ridicat de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă. Ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți. De fapt, ele conțin peste 25 de soiuri diferite de antioxidanți flavonoizi.

Ceapa roșie, în special, conține antocianine - pigmenți speciali de plante din familia flavonoidelor care dau cepei roșii culoarea lor profundă.

Vezi și: De ce nu poți plânge. Ce probleme medicale poți avea și de ce sunt importante lacrimile

Ceapa, proprietăți antibacteriene

Ceapa poate lupta împotriva bacteriilor potențial periculoase, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus. În plus, extractul de ceapă a fost dovedit a inhiba creșterea Vibrio holera, o bacterie care este o preocupare majoră de sănătate publică în țările în curs de dezvoltare.

Quercetina extrasă din ceapă pare a fi o modalitate deosebit de puternică de a lupta împotriva bacteriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel