"Există studii care demonstrează că atunci când se doarme bine, cel puţin în cele două zile de dinaintea vaccinării antigripale, sau în acest caz anti-COVID-19, organismul poate genera mai mulţi anticorpi.", a explicat această specialistă în terapia somnului de la Universitatea Autonomă Metropolitană (UAM) din Mexic.
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Somnului, care se marchează în data de 19 martie, Guadalupe Terán a explicat că oamenii trebuie să doarmă cel puţin între 7 şi 9 ore, pentru a se putea considera că somnul este suficient.
Ea a precizat în acest sens că a dormi suficient poate ajuta şi la prevenirea unor boli cronice. "Altminteri cresc probabilităţile de a dezvolta afecţiuni precum hipertensiune, diabet, infarct şi obezitate, printre alte boli cardiovasculare şi metabolice.", a adăugat experta.
La ce ajută somnul
Potrivit ei, somnul serveşte la întărirea sistemului imunitar, astfel încât a dormi suficient poate ajuta la evitarea infecţiei COVID-19, şi ca antioxidant pentru a întârzia procesul de îmbătrânire.
Guadalupe Terán a precizat că nevoie de un program riguros de odihnă, cu ore de culcare înainte de miezul nopţii şi deşteptarea de dimineaţă, pentru care trebuie să se renunţe seara la consumul de cafea, tutun şi băuturi alcoolice.
"Somnul este modul nostru de a ne reface organismul, de a ne echilibra sistemul, de a ne reface după o boală, de a ne dezintoxica organismul şi de a ne creşte speranţa de viaţă.", a concluzionat ea.
Citește și Cum te poți infecta cu COVID-19 atingând masca de pe față. VIDEO care te va pune pe gânduri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.