Leacul pentru întărirea ficatului a fost dezvăluit de bioenergoterapeutul Lidia Ficioru. Aceasta a prezentat în emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3 care sunt ingredientele pentru detoxifierea ficatului.
Patru ingrediente simple
Lidia Ficioru a dezvăluit care sunt cele patru ingrediente la îndemâna oricui pentru a face miraculosul leac pentru ficat.
"Nu este un leac, ci mai degrabă un întăritor al ficatului. Muncim mult, alimentaţia este dată peste cap, stres şi mai avem şi chestiile astea de zi cu zi.
La un moment dat simţim că ne doare în partea dreaptă, că avem o stare de vomă, ne mai ies şi tot felul de iritaţii pe corp, iar asta înseamnă că ficatul nostru suferă. Am un leac pentru asta.
Se ia un litru de apă şi un mănunchi mic de mentă verde. Se pune litrul de apă la fiert. Când apa a fiert pui menta. O lăsăm să fiarbă 5 minute.
Lăsăm să se răcească la temperatura camerei şi apoi adăugăm sucul de la o lămâie, portocală şi 3 linguri de miere. Bem această cantitate într-o zi. Dezintoxicarea ficatului se face într-o zi. Ne îmbunătăţeşte şi partea sistemului nervos. Se bea chiar şi când este călduţ", a spus bioenergoteraputul Lidia Ficioru.
Vezi și:
7 beneficii ale ceaiului de mentă
Poate îmbunătăți concentrarea - două studii mici au cercetat acest efect benefic al uleiului de mentă - luat prin ingestie sau inhalare. Într-un studiu, 24 de persoane tinere și sănătoase s-au comportat semnificativ mai bine la testele cognitive atunci când li s-au administrat capsule de ulei de mentă. Într-un alt studiu, s-a constatat că mirosul de ulei de mentă îmbunătățește memoria și vigilența.
Poate îmbunătăți alergiile sezoniere - menta conține acid rozmarinic, un compus vegetal găsit în rozmarin și plante din familia mentei. Acest acid este legat de simptomele reduse ale reacțiilor alergice, cum ar fi curgerea nasului, mâncărimea ochilor și astmul bronșic. Deși nu se știe dacă cantitatea de acid rozmarinic găsită în menta este suficientă pentru a afecta simptomele alergice, există unele dovezi că menta poate ameliora alergiile. Într-un studiu efectuat la șobolani, extractul de mentă a redus simptomele alergice, cum ar fi strănutul și mâncărimea nasului.
Poate ajuta la ameliorarea tensiunii durerilor de cap și a migrenelor - deoarece menta acționează ca relaxant muscular și calmant al durerii, poate diminua anumite tipuri de dureri de cap. Mentolul din uleiul de mentă crește fluxul de sânge și oferă o senzație de răcire, eventual ameliorând durerea. Într-un studiu clinic randomizat la 35 de persoane cu migrene, uleiul de mentă aplicat pe frunte și tâmple a redus semnificativ durerea după două ore, comparativ cu un ulei placebo.
Poate ajuta la scăderea în greutate - ceaiul de mentă nu conține calorii în mod natural și are o aromă plăcut dulce, ceea ce îl face o alegere inteligentă atunci când încercați să slăbiți. Cu toate acestea, nu există prea multe cercetări cu privire la efectele ceaiului de mentă asupra greutății.
Vă poate îmbunătăți somnul - ceaiul de mentă este o alegere ideală înainte de culcare, deoarece nu conține cafeină în mod natural. Mai mult decât atât, capacitatea de mentă ca relaxant muscular vă poate ajuta să vă relaxați înainte de culcare. Într-un studiu, uleiul de mentă a prelungit timpul de somn al șoarecilor cărora li s-a administrat un sedativ. Prin urmare, cercetările privind menta și somnul sunt împărțite.
Poate combate infecțiile bacteriene - s-a demonstrat că uleiul de mentă ucide în mod eficient bacteriile. Într-un studiu, s-a constatat că uleiul de mentă ucide și previne dezvoltarea bacteriilor obișnuite de origine alimentară, inclusiv E. coli, Listeria și Salmonella în sucurile de ananas și mango. Uleiul de mentă ucide, de asemenea, mai multe tipuri de bacterii care duc la boli la om, inclusiv stafilococul și bacteriile legate de pneumonie. În plus, studiile indică faptul că menta reduce mai multe tipuri de bacterii care se găsesc în mod obișnuit în gură.
Poate ameliora sinusurile înfundate - Menta are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatoare. Din această cauză, ceaiul de mentă poate combate sinusurile înfundate din cauza infecțiilor, a răcelii obișnuite și a alergiilor. În plus, cercetările demonstrează că mentolul - unul dintre compușii activi din menta - îmbunătățește percepția fluxului de aer în cavitatea nazală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.