Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre un leac care ajută la îmntărirea imunității și regenerarea celulelor.
"Cu toții îl facem și ne și place. Este vorba despre usturoi, pe care îl putem face în tigaie sau la cuptor. 6 căței de usturoi, la două, chiar trei zile. Ideal de mâncat lângă orice alt fel de mâncare. Se poate mânca și copt. Este un tratament foarte bun, mai ales împotriva paraziților și microbilor. Este la fel de bun și copt în cuptor. Când este preparat în cuptor, mirosul dispare. Crește imunitate și ajută la regenerarea celulelor", a spus Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.
Consumul regulat de usturoi poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni cronice de sănătate. Studiile arată că usturoiul este un antibacterian natural și antifungic. Ajută la scăderea colesterolului în mod natural și acționează simultan ca un diluant în sânge. Crește imunitatea datorită proprietăților sale antioxidante, iar cercetările au demonstrat că are un rol în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Dar poate una dintre cele mai promițătoare acțiuni ale acestui „medicament minune" este capacitatea sa de a scădea tensiunea arterială. Dar, contrar omologilor săi farmaceutici, usturoiul poate realiza toate aceste beneficii pentru sănătate fără multitudinea de reacții adverse!
Usturoiul conține alicină, unul dintre cele mai benefice remedii pentru hipertensiune arterială. Un studiu realizat de cercetătorii de la Academia Rusă de Științe Medicale și publicat în revista Nature (link dkirect studiu) a investigat efectele comprimatelor de pulbere de usturoi cu eliberare în timp asupra bărbaților cu tensiune arterială ușoară până la moderată. Cercetările au arătat că administrarea unei tablete de usturoi de 600 mg a scăzut nivelul tensiunii arteriale.
Usturoiul (Allium sativum) este o plantă înrudită cu ceapa și prazul și e folosită frecvent pentru afecțiuni legate de inimă și sistemul sanguin. Usturoiul produce o substanță chimică numită alicină. Oamenii folosesc în mod obișnuit usturoiul pentru scăderea hipertensiunii, a nivelurilor ridicate de colesterol sau grăsimilor din sânge. Mai e utilizat pentru răceala obișnuită, osteoartrita și multe alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice bune care să susțină aceste utilizări.
Iată câteva dintre beneficiile consumului de usturoi:
* întărirea arterelor (ateroscleroză) - consumul de usturoi pare să ajute la încetinirea întăririi arterelor.
* niveluri ridicate de colesterol sau alte grăsimi (lipide) din sânge (hiperlipidemie) - consumul de usturoi pe cale orală zilnic timp de cel puțin 8 săptămâni ar putea reduce colesterolul total și lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL, colesterol „rău”) la persoanele cu niveluri ridicate de colesterol. Dar orice beneficiu este probabil mic. Iar consumul de usturoi nu ajută la creșterea colesterolului ”bun” sau la un nivel mai scăzut al altor grăsimi din sânge numite trigliceride.
* tensiune arterială crescută - luarea usturoiului pe cale orală pare să reducă tensiunea arterială sistolică (numărul maxim) cu aproximativ 7-9 mmHg și tensiunea arterială diastolică (numărul inferior) cu aproximativ 4-6 mmHg la persoanele cu tensiune arterială crescută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.