Obiectul care îți provoacă dureri cronice. Este folosit zilnic în mod greșit

Monika Baciu |
Data publicării:
laptopul - FOTO: Freepik@dimaberlin@master1305@New Africa
laptopul - FOTO: Freepik@dimaberlin@master1305@New Africa

Obiectul care îți provoacă dureri cronice îl folosești în fiecare zi. Numai că, avertizează specialiștii, nu este folosit în mod corespunzător.

Obiectul care îți provoacă dureri cronice. Dacă observi că te dor constant încheieturile mâinilor și spatele, vinovatul ar putea fi modul în care îți transporți laptopul. Probabil că nu vă transportați corect laptopul - și ar putea de fapt să vă rănească. Toată această greutate ar putea duce la dureri cronice. Dar există o soluție ușoară.

Laptopul, sursă a durerilor cronice

Aceste dispozitive de lucru subțiri pot să nu pară sursa durerilor de corp, dar poate fi un motiv comun pentru care oamenii ajung să aibă dureri cronice. În timp, purtarea dispozitivului - chiar dacă este doar din sala de conferințe în sala de conferințe - poate duce la tensiune musculară, probleme de postură și multe altele.

În timp ce există un milion de moduri în care ne putem transporta laptopurile în deplasare, există două moduri comune prin care ne transportăm inexact laptopurile, potrivit experților în ergonomie. Iată care sunt acestea și cum puteți transporta în schimb dispozitivul în mod corespunzător.

Vezi și: Condimentul care îți ia durerea de stomac. Reduce acidul gastric și este mai eficient decât medicamentele

Evitați să vă echilibrați laptopul cu o singură mână

Dacă vă place să vă transportați laptopul cu o singură mână sau cu tastatura deschisă, transportați laptopul în mod greșit, iar corpul dumneavoastră plătește prețul, a declarat Patrick Maloney, antrenor sportiv principal la Tulane Institute of Sports Medicine din New Orleans, potrivit Huff Post.

”Laptopurile sunt din ce în ce mai ușoare. Dar, totuși, este vorba de o greutate de trei sau patru kilograme pe încheietura mâinii. Și astfel, acest lucru poate duce la o afecțiune comună numită sindromul de Quervain.

Și este practic ca o tendinită la încheietura mâinii. Și dacă faci asta în fiecare zi, acel laptop de 2,5 kilograme poate începe să se simtă ca niște cărămizi care îți apasă corpul.

Dacă lucrezi timp de opt ore pe zi, iar între întâlniri îți cari laptopul de colo-colo, înseamnă o mulțime de pași pe care îi faci ținând laptopul în încheietura mâinii

Dacă trebuie să transportați un laptop deschis pentru a nu vă pierde munca, faceți-o cu ambele mâini, deoarece distribuiți greutatea pe două articulații în loc de una”, a spus Maloney.

Vezi și: Boala gravă pe care o faci dacă te culci târziu. Nu se vindecă niciodată și macină fiecare părticică din corp

Cum trebuie transportat laptopul

În mod ideal, ar trebui să închideți laptopul și să îl purtați ca pe o carte sub braț, astfel încât laptopul să fie paralel cu șoldul. Și, pentru binele corpului dumneavoastră, folosiți un rucsac pentru a transporta laptopul.

Maloney a spus că cel mai bun sfat este să vă luați laptopul din mâini și să îl puneți într-o geantă, dacă aveți de parcurs distanțe lungi.

Dar următorul sfat important este să vă gândiți la ce geantă folosiți. Ergonomia analizează greutatea a ceea ce transportați și modul în care aceasta este distribuită. Și mulți dintre noi putem face greșeala de a crede că ne putem umple gențile nu doar cu un laptop, ci și cu cărți și haine grele.

”În general, rucsacul sau geanta folosită pentru transport nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală a individului. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, a căror creștere și dezvoltare pot fi afectate în mod negativ de greutatea excesivă de transport”, a declarat Nathaniel Chung, ergonomist de campus pentru Serviciile de Sănătate Universitară de la Universitatea din California, Berkeley.

În mod ideal, ar trebui să folosiți un rucsac pentru a vă transporta laptopul pe distanțe, nu o geantă pe care o purtați pe un umăr.

”Eu folosesc un rucsac. Și nu este cel mai elegant. Nu arată la fel de profesionist, dar, sincer, este cel mai bun lucru pentru spatele tău, pentru întregul tău corp”, a spus Maloney.

El a recomandat să profitați de manșonul pentru laptop al rucsacului ori de câte ori este posibil, astfel încât acesta să fie mai bine fixat pe corp.

”Eu îl pun pe verticală, astfel încât să fie mai centrat pe linia mediană a corpului meu”, a spus Maloney.

Și nu uitați să folosiți ambele curele ale rucsacului.

”Rucsacurile trebuie purtate cu ambele curele. Utilizarea unei singure curele de umăr poate cauza probleme musculo-scheletice ale spatelui, mai ales scolioză la copiii în curs de dezvoltare”, a spus Chung.

Maloney a spus că este important să distribuiți greutatea laptopului în mod egal pe ambii umeri, deoarece articulațiile noastre sunt toate conectate, astfel încât ceva ce facem cu umerii ne poate influența șoldurile.

”Dacă avem o greutate pe o parte a corpului nostru, vom compensa înclinându-ne în direcția opusă”, a spus el.

Vezi și: Băuturile care cresc riscul de deces. Duc la cancer hepatic, dar sunt consumate zilnic

Dacă folosiți o geantă, schimbați des umerii

Experții sunt de acord că un rucsac este cel mai bun mod de transport pentru un laptop, dar dacă trebuie să folosiți o geantă cu o singură curea de umăr, luați măsuri suplimentare pentru ca greutatea să nu fie mereu pe un singur umăr.

”În cazul unui accesoriu cu o singură curea, cum ar fi un tote sau o geantă de mână, purtarea curelei pe umărul opus, dacă este posibil, poate ajuta la distribuirea greutății”, a spus Chung.

Ar trebui să schimbați în mod regulat brațul care ține geanta, a spus Maloney.

”Purtați-o în dreapta și apoi în stânga, fie o dată la două zile, fie atunci când știți că obosiți cu un singur braț”, a spus el.

Aceste mici ajustări ale modului în care vă transportați laptopul pot să nu pară mare lucru pe moment, dar, pe termen lung, corpul dumneavoastră vă va mulțumi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel