Turmericul este un membru al familiei ghimbirului. Originar din India și Asia de Sud-Est, oamenii au folosit rădăcina de turmeric pentru a-și aromatiza mâncarea de mii de ani.
Istoric, oamenii au asociat turmericul cu proprietăți vindecătoare. Recent, popularitatea sa a crescut, cu toate acestea, la fel ca în cazul multor lucruri din viață, realitatea se potrivește foarte rar.
Produsul chimic din turmeric care interesează cel mai mult cercetătorii medicali este un polifenol numit diferuloylmetan, care este mai frecvent numit curcumină. Majoritatea cercetărilor asupra potențialelor puteri ale turmericului s-au concentrat asupra acestei substanțe chimice, notează Medical News Today.
Turmericul vindecător?
De-a lungul anilor, cercetătorii au folosit curcumina într-o serie de simptome și afecțiuni, inclusiv inflamație, sindrom metabolic, artrită, boli hepatice, obezitate și boli neurodegenerative, cu diferite niveluri de succes.
Mai presus de toate, însă, oamenii de știință s-au concentrat pe cancer. Potrivit autorilor studiului, din cele 12.595 de lucrări pe care cercetătorii le-au publicat despre curcumină între 1924 și 2018, 37% se concentrează asupra cancerului.
Cum se prepară LAPTELE DE AUR
Ingrediente:
- 2 căni de lapte de migdale
- 1 lingură de turmeric
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de ulei de ulei de cocos
- 1 bețișor de scorțișoară
- piper negru și ghimbir răzuit
Mod de preparare
Pune toate ingredientele la fiert, la foc mic, pentru 5-7 minute (până când amestecul se transformă în galben auriu).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.