"Celulele nu au nevoie de lactate. Se chinuie să le elimine!". Iuliana Dabija: Vă veți trezi cu un mucus în nas instant, chiar în timp ce mâncați. Se înfundă nasul la câteva minute după

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
lapte - Foto: Freepik @atlascompany
lapte - Foto: Freepik @atlascompany

Ce se întâmplă dacă te oprești să consumi lactate timp de 3 luni. "Dacă veți consuma apoi lapte sau iaurt, atunci că veți trezi cu un mucus în nas instant, chiar în timp ce mâncați de multe ori și cu nasul înfundat la minute după consumul de diverse lactate".

La fel ca multe dintre produsele alimentare contestate de-a lungul timpului, există un scepticism crescut și cu privire la efectele asupra sănătății ale produselor lactate, lucru care se reflectă în cererea tot mai mare de băuturi alternative, pe bază de plante, precum soia, orez, migdale, ovăz.

"Celulele corpului nostru nu au nevoie de lactate.

Când corpul le primește, de fapt, se chinuie din răsputeri să le elimine.

Dacă opriți lactatele 3 luni și apoi consumați lapte sau iaurt, atunci vă veți trezi cu un mucus în nas instant, chiar în timp ce mâncați de multe ori și cu nasul înfundat la câteva minute după consumul de diverse lactate. 

Organismul omenesc, în chinul adaptării la aceste alimente complet necorespunzătoare se degradează vizibil, prin depunerea de grăsimi, reținere de apă, somnolență, cu evoluție trepatată sre stări de tip depresie de multe ori, în combinație și cu alți factori", spune Iuliana Dabija, psihonutriționist, pe pagina sa de Instagram.

Un studiu citat de PubMed arată ipoteza că laptele ar crește producția de mucus în tractul respirator. Deși nu există dovezi medicale solide care să demonstreze această legătură, studiul sugerează că beta-casomorfina-7 (beta-CM-7), un peptid derivat din laptele de tip A1, poate stimula producția de mucus în glandele MUC5AC din colonul uman.

Mai mult, în condiții de inflamație, același mecanism ar putea fi valabil și pentru tractul respirator, explicând de ce unii oameni cu astm sau alte afecțiuni respiratorii raportează îmbunătățiri după eliminarea lactatelor din dietă.

Cu toate acestea, cercetările publicate în 2017 în Critical Reviews in Food Science and Nutrition și în 2018 în The Journal of Nutrition sugerează că un consum regulat de produse lactate fermentate poate reduce sau minimiza inflamația prin îmbunătățirea sănătății intestinale. Este important de menționat că industria lactatelor ar putea fi în spatele studiilor.

Totuși, studiile arată cum consumul de produse lactate, cum ar fi iaurtul, cu culturi active de bacterii vii, poate ajuta la întărirea sănătății intestinelor pentru a reduce inflamația.

Mai multe studii citate de NIH, care au evaluat consumul de lactate și riscul de obezitate, diabet tip 2, boli cardiovasculare, osteoporoză, cancer și mortalitate generală, au ajuns la câteva rezultate cheie:

1. Obezitate și diabet tip 2

Potrivit studiilor, consumul de lactate este asociat cu un risc de obezitate infantilă.

Cu toate acestea, la adulți, consumul de lactate acilitează pierderea în greutate în timpul restricțiilor energetice.

Mai mult, studiile arată că lactatele sunt aosciate cu un risc redus sau neutru de diabet de tip 2.

2. Boli cardiovasculare

Consumul de lactate este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, în secial AVC.

Lactatele cu un conținut scăzut de grăsimi sunt benefice pentru reducerea tensiunii arteriale și a riscului de AVC.

3. Sănătatea oaselor și osteoporoză

Studiile arată că lactatele au un efect benefic asupra densității minerale osoase, dar nu există dovezi clare că reduc riscul de fracturi osoase.

4. Cancer

Potrivit studiilor, consumul de lactate este asociat cu un risc reus de cancer colorectal, de vezică, gastric și de sân. Mai mult, nu există asocieri semnificative cu riscul de cancer pancreatic, ovarian sau pulmonar, iar dovezile pentru cancerul de prostată sunt neclare.

Deci, dovezile științifice generale sugerează că lactatele contribuie la îndeplinirea necesităților nutriționale și pot proteja împotriva bolilor cronice prevalente, cu foarte puține efecte adverse raportate. De asemenea, consumul de lactate nu pare să crească riscul majorității bolilor cronice și poate oferi beneficii semnificative pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel