Care sunt beneficiile lor?
1. Mierea
Mierea este un aliment bogat în diverse substanțe nutritive și vitamine. Antioxidant notoriu, ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi. În plus, mierea este înzestrată cu puternice efecte antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale. Are proprietăți utile pentru stimularea sistemului imunitar în caz de gripă, tuse sau infecții respiratorii.
2. Lămâia
Lămâia este un citric delicios, bogat în flavonoide. La fel ca mierea, ajută la combaterea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. În plus, lămâia este un fruct bogat în vitamina C. Potrivit cercetătorilor, ar spori eficiența barierei epiteliale împotriva diferiților agenți patogeni. Suplimentarea cu vitamina C ar fi, de asemenea, utilă în prevenirea și ameliorarea infecțiilor respiratorii și sistemice.
3. Curcuma
Curcuma este un condiment ale cărui beneficii sunt cunoscute încă din antichitate. După cum arată acest studiu, curcuma are antioxidanți redutabili pentru combaterea radicalilor liberi, fără a mai menționa efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii. După cum explică oamenii de știință, curcumina, ingredientul activ din șofranul indian, ar putea lupta împotriva Staphylococcus aureus, responsabil pentru multe infecții și riscuri pentru sănătate.
Pentru a-i crește eficacitatea, se recomandă adesea combinarea cu un vârf de piper negru.
Acum, că am analizat beneficiile acestor trei ingrediente, să trecem la rețeta propriu zisă.
Ingrediente:
- 1 lingură de miere
- 1 lingurita de curcuma
- 1 lămâie
- 1 litru de apă călduță
- 1 vârf de piper negru
Mod de preparare:
Stoarce lămâia într-un recipient. În funcție de preferințe, poți folosi sau nu coaja de citrice. Apoi adaugă apa călduță, mierea, curcuma și piperul negru. Amestecă energic, până obții o băutură fină. O poți păstra într-un recipient etanș, într-un loc răcoros.
Pentru a beneficia pe deplin de beneficiile acestui remediu, consumă-l timp de două săptămâni, un pahar pe zi, înainte de micul dejun.
Contraindicații
- Mierea nu este recomandată copiilor cu vârsta sub un an din cauza riscului de botulism infantil.
- Lămâia nu este, de asemenea, recomandată persoanelor care suferă de arsuri sau ulcere gastrice.
- Nu se recomandă consumul de turmeric în caz de obstrucție a căilor biliare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.