Lalelele, beneficiile miraculoase pe care ar trebui să le știi. Cum le poți folosi. Ai nevoie de un prosop

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lalelele - FOTO: Freepik
lalelele - FOTO: Freepik

Lalelele sunt unele dintre cele mai populare flori și există diverse utilizări și beneficii ale acestora.

Lalelele înfloresc primăvara și sunt de obicei mari, strălucitoare și, în general, de culoare roșie, roz, galbenă sau albă. Lalelele se împart în 150 de specii diferite, dar mai mult de 3000 de plante care apar în mod natural și cultivate ereditar în întreaga lume. Aceste flori sunt recunoscute pentru a anunța sosirea sezonului de primăvară.

În ciuda decorării și a împărtășirii dragostei, lalelele au și alt mod de utilizare. Știați că lalelele au și avantaje medicinale, pentru piele și sănătate?

Lalelele nu sunt doar flori care adaugă frumusețe naturii sau încăperii în care se află. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute pentru că oferă o mulțime de avantaje pentru sănătate, piele și fizice organismului uman.

Haideți să explorăm despre utilizările și beneficiile lalelelor!

Lalelele au proprietăți diuretice și proprietăți antiseptice. Acestea sunt folosite în diferite ceaiuri sau medicamente ca remediu pentru tuse și răceală. Lalelele pot fi folosite pentru dureri de sinusuri, febra fânului și dureri de cap, notează Yo Gems.

Vezi și: De ce este bine să mergi la biserică. Legătura dintre credință și medicină, puternică. Ce efecte are asupra sănătății

Lalelele luptă cu infecțiile cutanate

Uleiul esențial de lalele este foarte popular în tratarea pielii dacă aveți erupții cutanate, înțepături de insecte, iritații, roșeață și multe altele. Efectul său calmant plus agent de agent antioxidant luptă cu radicalii liberi lăsând astfel o piele frumoasă.

Lalelele calmează sistemul nervos

Dacă simțiți dureri de cap și depresie sau anxietate uleiul esențial de lalele îți va calma nervii creierului și va stimula activitatea mentală.

Lalelele, avantaje asupra pielii

Gingașele flori de primăvară au și efecte asupra pielii. Acestea oferă o hidratare perfectă.

Potrivit experților în materie de piele, s-a constatat că uleiul de lalea are proprietăți hidratante care mențin pielea mereu hidratată și o protejează de daunele provocate de mediul înconjurător. Este perfect pentru pielea uscată.

Vezi și: Somnul insuficient, risc pentru infecții. Adrian Marinescu: Sistemul imunitar este dezechilibrat. Un tânăr reacționează ca o persoană de 70-80 de ani

Lalelele pot fi folosite în parfumuri

Poți folosi uleiul de lalea ca odorizant pentru cameră datorită parfumului său aromat. Acest lucru ajută la menținerea unui mediu calm, relaxant, care oferă un impact puternic asupra creierului, sănătății emoționale și fizice divagând.

Lalelele, avantaje cosmetice

Extractul de lalele este bogat în proprietăți hidratante și antiseptice. Acesta a fost folosit pentru a produce loțiuni de corp pentru pielea uscată, loțiuni de mâini și creme potrivit Review Mentor

Cum se utilizează florile de lalele

Luați 2-3 flori de lalea.

Încălziți-le în apă fierbinte.

Scufundați un prosop în apă și întindeți petalele pe el.

Rulați prosopul pentru a zdrobi petalele.

Vezi și: Sporotricoza, boala gravă răspândită de pisici. Afectează pielea, ochii, plămânii sau oasele

Aplicați petalele zdrobite pe zona de piele afectată pentru a îndepărta erupțiile cutanate și pentru a obține hidratare.

Florile de lalea sunt cunoscute ca fiind o cataplasmă excelentă pentru mușcături de insecte, înțepături de albine, arsuri și iritații pe piele, deoarece oferă o ușurare rapidă cu efect calmant. Încălziți 2-4 flori în apă fierbinte.

Înmuiați un prosop în apa fierbinte și aruncați petalele florilor în prosop. Rulați prosopul pentru a zdrobi frunzele. Aplicați petalele zdrobite pe zona în care există erupții cutanate, înțepături de albine sau mușcături de insecte pentru a găsi o ameliorare rapidă a iritației. Țineți frunzele pe locul respectiv timp de 10 minute cu ajutorul prosopului fierbinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel