Kate Middleton anunță că a scăpat de cancer: Fac tot ce pot pentru a nu recidiva cancerul

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
kate middleton - FOTO: Captură YouTube@ESPN
kate middleton - FOTO: Captură YouTube@ESPN

Kate Middleton a făcut noi mărturisiri despre starea sa de sănătate. 

Vezi și: Cazul Sf. Pantelimon. Vasile Astărăstoae: Au depășit limita decenței, au încălcat statutele și regulamentele proprii. Sunt uimit de doza de ipocrizie din societatea românească

Kate Middleton a dezvăluit că a terminat chimioterapia și spune că "ultimele 9 luni au fost extrem de dificile". 

"Viața așa cum o știți se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o cale de a naviga în ape furtunoase și pe un drum necunoscut", spune Prințesa de Wales.

Kate Middleton a terminat tratamentul cu chimioterapie și își împărtășește detaliile personale despre parcursul său de la diagnosticarea cancerului la începutul acestui an.

Luni, 9 septembrie, Prințesa de Wales a publicat un mesaj emoționant în video filmat lângă casa familiei sale din Norfolk luna trecută. În videoclip apare și soțul ei, Prințul William, și cei trei copii ai lor, Prințul George, 11 ani, Prințesa Charlotte, 9 ani, și Prințul Louis, 6 ani.

"Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun ce ușurare este să fi terminat în sfârșit chimioterapia. Ultimele nouă luni au fost extrem de dificile pentru noi ca familie. Viața așa cum o știți se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o cale de a naviga în ape furtunoase și pe un drum necunoscut.

Parcursul cancerului este complex, înfricoșător și imprevizibil pentru toată lumea, în special pentru cei mai apropiați. Acest timp ne-a amintit, înainte de toate, lui William și mie să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple dar importante din viață, pe care mulți dintre noi le considerăm adesea de la sine înțelese. De simplul fapt de a iubi și a fi iubit.

Fac tot ce pot pentru a nu recidiva cancerul. Acesta este acum obiectivul meu. Deși am terminat chimioterapia, drumul meu către vindecare și recuperare completă este lung. Trebuie să continui să iau fiecare zi aşa cum vine", spune Kate Middleton, în mesajul postat pe X.

Vezi și: Colesterolul mărit, mecanism de protecție asupra anevrismelor

 

Când revine Kate Middleton la îndatoririle regale

Kate Middleton spune că este nerăbdătoare să revină la îndatoririle regale. 

"Totuși, aștept cu nerăbdare să revin la muncă și să particip la câteva angajamente publice în lunile următoare, atunci când voi putea. În ciuda tuturor celor ce au trecut, intru în această nouă fază a recuperării cu un sentiment  de speranță și apreciere pentru viață.

William și cu mine suntem extrem de recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit și am găsit o mare putere în toți cei care ne ajută în acest moment. Bunătatea, empatia și compasiunea tuturor au fost cu adevărat uimitoare", continuă Prințesa de Wales.

Vezi și: Legătura dintre îmbătrânire și Alzheimer. Ce se întâmplă în creier pe măsură ce trec anii

Mesaj pentru pacienții oncologici

Prințesa de Wales a transmis un mesaj puternic pentru toți pacienții oncologici.

"Pentru toți cei care continuă propria lor călătorie cu cancerul – rămân alături de voi, umăr la umăr, mână în mână. Din întuneric poate veni lumină, așa că lăsați acea lumină să strălucească puternic", a mai spus Kate Middleton.

Prințesa de Wales a fost în mare parte absentă din viața publică pe parcursul întregului an 2024. După ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală planificată în ianuarie, Kate a anunțat într-un mesaj video emoționant pe 22 martie că a fost diagnosticată cu cancer și urmează un tratament de chimioterapie.

Prințesa de Wales a fost văzută oficial doar de două ori în acest an, pe 15 iunie la Trooping the Colour și pe 14 iulie la Wimbledon, alături de fiica ei, Prințesa Charlotte, și sora ei, Pippa Middleton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel