Kate Middleton a anunțat că are cancer, dar nu a menționat de ce fel. Un medic oncolog explică, însă, cu ce boală oncologică s-ar putea confrunta Prințesa Kate.
Ce tip de cancer ar putea avea Prințesa Kate
Doctorul George Crawford speculează că ar putea fi cancer ovarian sau uterin, având în vedere vârsta și alți factori. Este posibil ca tumoarea să fi fost descoperită în timpul unei intervenții chirurgicale abdominale, iar Kate a început recent chimioterapia preventivă. Ea se concentrează pe recuperare și pe gestionarea situației cu cei trei copii ai săi.
În timp ce Kate nu a intrat în detalii despre tipul exact de cancer care a fost descoperit, dr. Crawford spune că, în opinia sa profesională, ar putea fi cel mai probabil unul dintre două.
Crawford spune că, bazându-se pe vârsta lui Kate și alți factori... el presupune că medicii ar fi putut descoperi fie cancer ovarian, fie uterin – aceasta fiind cea mai bună presupunere a sa oricum. El nu sugerează că știe cu certitudine diagnosticul exact al Prințesei Kate, dar dr. Crawford spune că experiența lui personală îl face să ajungă la aceste două posibilități. Medicul a oferit chiar detalii despre cum s-ar fi putut desfășura acest lucru.
Cum ar fi fost descoperit cancerul
Dr. Crawford spune că este posibil ca echipa medicală să fi descoperit ceva alarmant în timpul procedurii și probabil să fi efectuat atunci și acolo o biopsie. Desigur, Kate spune că cancerul a fost descoperit după operația ei, dar Dr. Crawford spune că nu este neobișnuit să primești un răspuns destul de rapid, care poate schimba cursul întregii operații.
De asemenea, el comentează faptul că Kate spune că a început recent chimioterapia preventivă, ceea ce Dr. Crawford spune că are sens, având în vedere cât timp de recuperare este necesar pentru o intervenție chirurgicală invazivă.
Kate spune că a avut nevoie de timp pentru a se recupera, precum și timp pentru a aborda această problemă serioasă cu cei trei copii mici ai săi.
Vezi și: Kate Middleton a anunțat că este sub tratament pentru cancer
Cancerul ovarian, cum se manifestă
Cancerul ovarian este o afecțiune complexă și simptomele pot varia de la o persoană la alta. În unele cazuri, cancerul ovarian poate fi asimptomatic în stadiile incipiente și poate fi descoperit doar în stadiile mai avansate sau în timpul unui examen medical de rutină.
Unele femei pot simți o durere constantă sau disconfort în zona abdominală sau pelviană, care nu dispare în timp. Balonarea persistentă sau senzația de plenitudine în stomac, chiar și după consumul unei cantități mici de alimente, poate fi un semn al cancerului ovarian.
Simptomele cum ar fi greața, vărsăturile, constipația sau diareea care persistă pot indica, de asemenea, cancer ovarian. Femeile cu cancer ovarian pot observa o nevoie crescută de a urina, chiar și atunci când cantitatea de urină eliminată este mică.
Modificări neobișnuite ale ciclului menstrual, cum ar fi sângerările anormale sau absența menstruației, pot fi semne ale cancerului ovarian. Unele femei pot simți disconfort sau durere în timpul actului sexual, care poate fi un simptom al cancerului ovarian.
Cancerul uterin, cum se manifestă
Cancerul uterin poate avea diverse manifestări, iar simptomele pot varia în funcție de stadiul și tipul cancerului. Una dintre cele mai frecvente manifestări ale cancerului uterin este sângerarea vaginală anormală. Aceasta poate include sângerări între ciclurile menstruale, sângerări după menopauză sau sângerări abundente și neregulate în timpul menstruației.
Unele femei pot experimenta dureri sau disconfort în zona pelviană sau abdominală. Aceste dureri pot fi persistente sau pot apărea sporadic. Descărcarea vaginală poate suferi modificări, devenind mai abundentă sau cu un miros neplăcut.
Cancerul uterin poate exercita presiune asupra vezicii urinare sau a intestinelor, cauzând simptome precum urinarea frecventă, senzația de golire incompletă a vezicii urinare, constipația sau durerea în timpul defecării. Unele femei pot simți durere sau disconfort în timpul actului sexual, cunoscută și sub denumirea de dispareunie. Aceasta poate fi un simptom al cancerului uterin în unele cazuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.