Structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului oferă multe informații pentru specialiștii în iridologie dezvăluie foarte multe despre sănătate unui om și afecțiunile pe care le are. Iridologia studiază irisul și pupila, iar peste hotare este destul de cunoscută.
”Avem nevoie de o sursă de lumină şi de o lupă ca să putem mări suprafaţa irisului, ca să putem observa acele semne şi marcaje, care nu sunt observabile cu ochiul liber şi în felul acesta putem să avem irisul în ansamblul său. (...) Iriodologia este o ştiinţă destul de veche ce are rădăcini în ştiinţele orientale. Irisul, chiar dacă este o suprafaţă destul de mică, este plin de informaţii. Inclusiv culoarea ne poate spune ceva, predispoziţiile ereditare, gradul de longevitate, anumite intervenţii chirurgicale care au avut loc, focare infecţioase. Deci, iată, o serie de predispoziţii sau patologii trecute, actuale şi chiar anumite patologii în stadiu incipient, care încă nu au dat semne clinice”, explică Alin Ghinea, specialist în iridologie.
Deși iridologia oferă foarte multe informații despre starea noastră de sănătate, specialiştii susţin că nu este în niciun caz o metodă de diagnostic.
”Iridologia sau analiza pe iris nu înlocuieşte alte forme de diagnoză. Dimpotrivă, vine şi completează aceste forme de diagnosticare. (...) Depinde de suferinţele pacientului pentru că, spre exemplu, atunci când se îmbolnăvesc înregistrează anumite modificări la nivelul irisului, iar atunci când organismul începe să răspundă la tratament, să îşi revină, apar anumite semne”, susține Alin Ghinea, specialist în iridologie, potrivit Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.