Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Invingătoare a cancerului intrebare cheie pentru savantii lumii - Foto: Freepick
Invingătoare a cancerului intrebare cheie pentru savantii lumii - Foto: Freepick

Prof. dr. Nastasia Belc ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern, dar și despre alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern.

"Am avut proiectul de cercetare: Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. Acesta a fost un subiect de cercetare de-a lungul timpului, chiar la proiectele europene de cercetare. Aici s-a spus așa, ca un rezumat, un pic prea simplist, dar alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că devenim un pic mai sedentari, cu mulți nutrienți, compuși bioactivi, cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.

Câtă CARNE trebuie să mănânce un adult. Nastasia Belc, mesaj FERM: Vă place carnea, bine, mâncați, dar NU carne ROȘIE sau procesată

Și atunci, cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens?

Atunci ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă și vorbim de legume și fructe, care au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, deci tot felul de compuși care ne ajută să avem un status de sănătate bun, dar un conținut mare de apă, deci ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică.

Iată că facem în felul acesta apologia consumului de legume și fructe. Dar zice cineva: Bun, ne spuneți să mâncăm fructe și legume, dar multe sunt pline de pesticide, de substanțe agrochimice și așa mai departe.

Lucrând cu Institutul Ana Aslan, am învâțat că atunci când ne adresăm vârstei îmbătrânirii ei spun de la 40 de ani, deci destul de devreme.

Trebuie să revenim la un normal și aici, noile politici europene, Green Deal, cumva recomandă aproape până la impunere la un moment dat să creștem cantitatea sau producția de produse ecologice în defavoarea celorlalte, să scădem pe cât posibil imputurile agrochimice din agricultură, atât pentru mediu, pentru calitatea alimentelor și ca să avem o alimentație și un mediu mai bun", a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.

Întrebarea unei învingătoare a cancerului, pentru savanții lumii

 

"Vă dau un exemplu, este o fundație europeană, numită Eat Fundation, în care șefa acestei fundații este o doamnă care a învins un cancer și care deși nu se ocupa de alimentație, o doamnă destul de bogată, s-a apucat să lupte pentru alimentație sănătoasă și atunci a întrebat oameni, cercetători, savanți, chiar de la nivelul nominalizaților la premiul Nobel și i-a întrebat: Cum să mâncăm noi sănătos, dar în așa fel încât să avem și un mediu sănătos.

Nu a găsit un răspuns clar, dar și acum se luptă să rezolve calitatea alimentelor să devină cât mai bună și bineînțeles nici mediul să fie afectat, pentru că suntem mai mulți oameni pe pământ, avem nevoie de o producție mai mare de alimente (...)

Mulți i-a spus că singura noastră șansă de supraviețuire, a omenirii în general, este să avem o alimentație preponderent vegetariană, nu vegetariană în totalitate, pentru că trebuie să mâncăm și alimente de origine animală.

Trebuie să avem o alimentație sănătoasă pentru noi și sănătoasă pentru mediu", a mai spus Nastasia Belc. 

Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel