Investiții americane în sistemul medical din România. Conf. dr. Diana Păun: Este situată strategic. Poate deveni o destinație principală pentru investiții

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
sistemul medical - FOTO: Freepik@evertonpinheiroti
sistemul medical - FOTO: Freepik@evertonpinheiroti

Sistemul medical românesc ar putea beneficia de o infuzie de capital de peste Ocean.

În perioada 16-23 iunie, un grup de manageri ai unităților medicale din România și reprezentanți ai organizațiilor profesionale, coordonați de conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial, a desfășurat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Aceasta a avut loc la invitația Secției Comerciale a Ambasadei SUA în România și a Camerei de Comerț Americane, sub umbrela unui proiect ambițios de Diplomație Medicală inițiat de Administrația Prezidențială.

Conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical care au fost principalele obiective ale vizidei.

"Proiectul de diplomație medicală care vizează refacerea punților cu Diaspora medicală românească. În perioada 16-23 iunie, am avut privilegiul de a efectua o vizită de lucru în SUA, la invitația Secției Comerciale a Ambasadei SUA în România și a Camerei de Comerț Americane, alături de manageri ai unităților medicale din România, de organizații profesionale.

Scopul vizitei a fost promovarea României ca punct important de investiție în Sănătate. Participarea noastră se înscrie sub umbrela unui proiect lansat de Administrația Prezidențială, cel de Diplomație Medicală.

Această inițiativă urmărește continuarea proiectelor anterioare, de întărire a legăturii cu Diaspora medicală românească, dar și promovarea potențialului României de a deveni un hub de excelență în cercetarea medicală și în activitatea clinică, bazându-se în primul rând pe calitatea instruirii și pe profesionalismul medicilor și cercetătorilor români",  a explicat conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Provocări post-pandemice

În contextul post-pandemic și al multiplelor crize globale, sectorul medical din România se confruntă cu numeroase provocări. Cu toate acestea, conf. dr. Diana Păun a evidențiat oportunitățile remarcabile pentru dezvoltare și investiții.

"Ne confruntăm cu o serie întreagă de provocări în era post-pandemică și în aceste perioade de crize multiple, dar cred că suntem și în momentul unor oportunități remarcabile.

România este situată strategic în Europa Centrală și de Est și poate deveni o destinație principală pentru investiții. Sectorul medical oferă numeroase oportunități de creștere, de la stabilirea în România a unor facilități medicale avansate, la investiții în start-up-uri bio-tech.

În cadrul vizitei noastre am încercat să abordă aspectele pentru dezvoltarea sectorului medical românesc și am pornit de la premisa că un punct comun al tututor sistemelor de sănătate este reprezentat de resursele limitate alocate bugetelor. În acest context, identificarea unor soluții inovatoare este foarte importantă. 

Am avut o seri de vizite de lucru la unități medicale importante din Miami, Washington, New York și am participat la expoziția medicală de la Miami, care a prezentat principalele cuceriri în domeniul tehnicii medicale, în America. Am remarcat prin vizitarea unităților medicale din SUA, faptul că colegii noștri americani pun accent pe utilizarea inovației medicale", a explicat conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel