În încercarea de a obține o piele netedă, fără păr, epilarea cu laser a apărut ca o soluție populară și eficientă. Oferind o modalitate neinvazivă de a elimina părul nedorit din diferite părți ale corpului, această procedură utilizează la baza ei lumina pentru a înceta capacitatea foliculilor de păr de a crește.
Epilarea cu laser este o procedură neinvazivă care îndepărtează părul nedorit de pe diferite părți ale corpului, inclusiv de pe față, axile, zona bikini, spate și picioare. Aceasta utilizează fototermoliza selectivă, în care căldura unui laser distruge celulele bogate în pigmenți, determinând transferul de căldură către foliculii de păr, împiedicând creșterea părului.
Procedura funcționează atunci când un folicul de păr se află în stadiul anagen, iar majoritatea persoanelor au nevoie de mai multe tratamente cu laser din cauza diferitelor stadii de creștere a foliculilor. Această procedură este potrivită pentru persoanele din diferite părți ale corpului, conform Mayo Clinic.
Epilarea cu laser oferă rezultate de durată mai lungă în comparație cu alte metode, cum ar fi bărbieritul, epilarea cu ceară, epilarea cu penseta sau smulgerea. Unii o preferă în locul electrolizei, care folosește un fir subțire pentru a distruge foliculii de păr, oferind mai puține tratamente, mai puțină durere și un risc redus de fire de păr încarnate.
Mai jos regăsim cele mai populare si frecvente întrebări referitoare la această procedură urmate de răspunsuri ușor de înțeles din partea Andreei Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare.
Ce nu ai voie să faci după epilare definitivă?
"Nu ai voie să aplici cremă, nu ai voie să faci un duș foarte fierbinte. Recomandăm un duș cu apă mai rece pentru că tegumentul a fost expus unui tratament și am vrea să-l lăsăm să își revină", a declarat Andreea Tudorache.
Foto: Pastila de Frumusețe/Spectacola/DcNews/DcMedical
Cum te întreții de la o ședință la alta?
"Noi recomandăm să folosiți lama de fiecare dată când doriți, singurul lucru pe care nu trebuie să faceți este să le smulgeți cu ceară sau cu penseta", a răspuns consultantul în industria de înfrumusețare.
Este recomandată epilarea definitivă în timpul sarcinii?
"Nu, complet interzis, pentru că primul rând niciodată nu este etic să faci studii pe femeile însărcinate. Sunt anumite persoane care au anumite boli de piele pentru nu se face epilare definitivă, mai sunt anumite persoane care au alergie la soare, sunt fotosensibile, din cauză că laserul folosește lumină atunci poate cauza arsuri și nu se fac aceste tratamente. Nu sunt foarte multe contraindicații dar cele care sunt trebuie respectate", a explicat Andreea Tudorache.
În ce perioadă a anului este mai recomandat să apelăm la această procedură?
"Au mai ieșit niște studii care dacă înainte spuneau că expunerea la soare după epilare definitivă trebuie să facă după șapte zile înainte și post procedură, acum s-a redus la trei", declară Tudorache cum privire la persoanele care preferă să programeze ședințele după perioada concediilor, în continuare spunând "într-adevăr datorită acestei credințe majoritatea femeilor așteaptă toamna să înceapă procedura".
Acestea fiind spuse, pe măsură ce epilarea cu laser continuă să evolueze, aceasta promite nu doar o piele netedă, ci și încredere și comoditate pentru persoanele care caută o soluție de durată pentru părul nedorit. Cu o cercetare adecvată și îndrumare din partea unor profesioniști calificați, această procedură oferă o experiență transformatoare, înlăturând grija epilării constante și permițându-le femeilor să obțină cu ușurință estetica dorită.
VIDEO aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.