Această tehnică se concentrează pe restaurarea tridimensională sau volumetrică a pomeților și pe estomparea șanțurilor care coboară de la comisurile bucale.
Cu toate acestea, ca orice altă intervenție umană, există riscul de excese care pot avea consecințe nedorite. Este esențial ca în astfel de proceduri să se respecte niște parametri ideali, având în vedere anatomia și proporțiile naturale ale feței umane. Atunci când apar deficiențe care pot fi corectate, trebuie să ne raportăm la aspectul și proporțiile firești ale feței.
Intervențiile cu acid hialuronic, la mare căutare
Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce trebuie să știm despre această procedură.
"O altă procedură extrem de utilizată la ora actuală este augumentarea volumetrică utilizând acidul hialuronic. Cele mai frecvente sunt la nivelul feței și se adresează restaurării 3D sau volumetrice a pomeților, ștergerea, estomparea șanțurilor care coboară de la comisurile bucale.
Orice acțiune umană poate genera și excese care pot avea efecte nedorite", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Care sunt proporțiile ideale
Acid hialuronic - FOTO: Freepik@ArtPhoto_Studio
Procedurile pe bază de acid hialuronic sunt considerate sigure atâta timp cât sunt efectuate în condiții adecvate și conform recomandărilor din prospectul produsului. Este crucial ca injectarea să fie realizată într-un mod care să permită distribuția volumetrică în spațiul respectiv într-un mod echilibrat, astfel încât structurile tisulare normale să servească ca elemente de stabilizare ale procedurii.
Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, subliniază importanța respectării acestor principii și avertizează asupra riscului de consecințe nedorite în cazul în care sunt introduse cantități excesive de acid hialuronic, care pot depăși limitele și pot fi afectate de efectul gravitațional. Este esențial să se urmeze întotdeauna indicațiile și să se efectueze procedurile în mod responsabil și cu atenție la detalii.
Vezi și: Nutrientul lipsă care pune viața în pericol. E mai nociv decât fumatul
"Atunci când vorbim de astfel de modificări avem niște parametri ideali, ne referim la anatomie și proporțiile ideale anatomice trebuie respectate. Plecând de la respectul pentru aspectul și proporțiile firești, umane, acolo trebuie să ne raportăm atunci când apar oarecare deficiențe ce pot fi corectate.
Procedurile pe produsele actuale sunt sigure, dacă sunt folosite în condițiile corecte, conform prospectului. Injectarea trebuie făcută de o asemenea manieră care să permită dispoziția volumetrică, 3D în spațiul respectiv în așa fel încât structurile tisulare normale să reprezinte elemente de stabilizării ale injectării.
Introducând cantități industriale, limitele sunt depășite și totul este la discreția gravitației", a mai explicat prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.