Institutul Ana Aslan: Secție ATI ultra modernă, construită în mai puțin de o lună

Adisa Codruț |
Data publicării:

Institutul Ana Aslan a construit o secție ATI ultramodernă, cu 23 de paturi, în mai puțin de o lună. Secția e destinată bolnavilor de COVID-19 în stare gravă.

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” a transformat un corp întreg de clădire în secție de ATI. Practic, saloanele pacienților au fost refăcute complet și au fost transformate în saloane de Anestezie și Terapie Intensivă. 12 saloane cu un total de 23 de paturi complet echipate și funcționale sunt puse acum la dispoziția pacienților COVID pozitivi, internați în Spitalul militar ROL 2 și a căror stare de sănătate necesită  îngrijiri medicale de urgență. Mai mult, pentru secția de terapie intensivă a fost creat un circuit direct către radiologia Institutului astfel încât pacienții care sunt internați acum la terapie intensivă să poată avea un acces sigur și direct la Computerul Tomograf.

„Secția de ATI este o secție nouă ceea ce înseamnă că riscul de infecții nosocomiale este redus. Este foarte important acest lucru pentru că de multe ori, pentru pacienții care sunt în ATI, riscul foarte mare este ca ei să contacteze și alte infecții intraspitalicești. Sunt foarte multe aspecte specifice terapiei intensive pe care noi a trebuit să le creăm într-un timp foarte scurt și să lucrăm cu ceea ce am găsit la furnizori pe stoc, astfel încât să putem da cât mai repede în folosință  secția de terapie intensivă. A fost nevoie să dăm zeci, sute de telefoane pentru a identifica pe stocuri, în magazine și la diverși furnizori, echipamentele specifice, de la UPS-uri, tablouri electrice specifice, generatoare, rampe de gaze medicale, circuitele pentru oxigen, circuite pentru aerul comprimat și mii de metri de cabluri. Într-o secție de ATI, partea electrică este vitală astfel încât am schimbat întreaga instalație electrică a corpului de clădire. Nu aveam în plan această secție, dar a trebuit să o facem pentru binele pacienților. Echipamentele medicale din secția ATI au fost asigurate de Spitalul Militar Central cu care am colaborat excelent. Cât despre zona de radiologie, dacă nu o conectam cu zona de ATI, pacientul intubat ar fi trebuit transportat în afara spitalului, până la nivelul containerelor din curtea institutului, acolo unde se află radiologia Spitalului ROL 2, ceea ce ar fi fost foarte riscant” – dr. Anca Ștefan, manager Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.

În secția ATI sunt deja pacienți internați și monitorizați de cadrele medicale din Spitalul Militar Central. Toate aceste 23 de paturi de ATI, împreună cu camerele de gardă create, cu zonele de acces, zona de echipare, dezechipare și tot ceea ce a ținut de circuitele secției de terapie intensivă sunt, pe această periodă temporară a pandemiei cu SARS-Cov2, parte a spitalului ROL2 gestionat de către spitalul Militar Central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel