Înotul și copiii. Mihai Craiu: Chiar dacă nu vor avea performanțele lui David Popovici, ar putea salva alt copil dintr-o situație periculoasă!

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
inotul - FOTO: Freepick
inotul - FOTO: Freepick

Înotul este o activitate relaxantă și răcoritoare pe timpul verii. Numai că uneori poate fi periculoasă.

Înotul este benefic pentru sănătate, atunci când este practicat în siguranță. O clipă de neatenție se poate transforma într-o tragedie. Medicul pediatru, Mihai Craiu, vine cu sfaturi pentru părinți.

”Sezon de vacanță toridă. Aproape toți am dori să ne răcorim în apă (piscina, mare, etc). Uneori o vacanță grozavă se poate transforma, în câteva minute, într-o tragedie”, explică Mihai Craiu, pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.

Vezi și: Problemele respiratorii, semnale de alarmă. Medic: Aceste lucruri nu pot fi tratate acasă

Reguli de prevenție

Atunci când sunt copiii în apă trebuie să funcționeze perfect câteva reguli de prevenție.

Învățați copiii să înoate. Chiar și cei mai mici copii pot fi învățați să o facă! Nu există preșcolar sau școlar prea mic pentru a fi dus la ore, pentru a învăța, sub supraveghere, să înoate. Eventual mergeți și dvs la astfel de lecții.

Folosiți mereu un partener de înot pentru copilul dvs. Acesta poate ajuta la supraveghere și poate da imediat alarma, chiar dacă nu poate, fizic, să iși salveze colegul de piscină.

Copiii mici nu ar trebui lăsați să intre singuri în apă!

Evitați dispozitivele plutitoare care nu sunt atașate de corpul copilului (saltele gonflabile, animale de plastic, diverse obiecte flotante). Acestea pot crea o falsă senzație de siguranță. Atât copilului cât și părinților... (…) Sunt suficiente 18 secunde sub apă pentru ca viața unui copil să fie pusă în pericol.

Când sunteți cu al dvs copil la piscină/mare stați în permanență cu ochii pe el. Dacă plecați undeva sau vorbiți la telefon rugați un cunoscut să urmărească ATENT copilul dvs, până reveniți "la post".

Vacanța este un moment ideal pentru relaxare. Dar NU și atunci când intră copiii în apă! Atunci trebuie să fiți foarte atenți. Altfel o să tot fie la știri povești triste.

Dați copiii la lecții de înot... chiar dacă nu vor avea performanțele lui David Popovici ar putea salva alt copil dintr-o situație periculoasă!

Vezi și: Oxigenoterapia, când este utilizată. Tratament pentru bolile cronice sau oboseală

Înotul, două beneficii surprinzătoare. Eficient pentru tratarea unor boli

Înotul poate fi eficient în tratarea unor boli. Înotul este o activitate plăcută practicată de tot mai multă lume. Antrenorii de înot ne recomandă astfel de ședințe, mai ales în contextul în care suntem din ce în ce mai sedentari. Înotul este o opțiune de antrenament pentru persoanele care suferă de astm sau chiar scleroză multiplă.

Mediul umed al piscinelor interioare face ca înotul să fie o activitate excelentă pentru persoanele cu astm bronșic. De asemenea, exercițiile asociate cu acest sport, cum ar fi ținerea respirației, te pot ajuta să îți întărești capacitatea pulmonară și să obții un control mai bun asupra procesului de inspirare și expirare.

În mod tradițional, înotul a fost recomandat persoanelor cu astm, deoarece mediul cald și umed este mai puțin provocator.

Încălziți-vă și răciți-vă corespunzător pentru a reduce riscul de astm indus de exerciții fizice, notează swimming.org.

Citește mai departe AICI

Înotul ameliorează durerile de spate. Antrenor: Singura formă de mișcare intensă ce nu pune presiune pe sistemul osos și pe articulații

Datorită înotului mușchii, oasele și articulație funcționează armonios, protejând astfel organismul de diferite entorse sau rupturi. Totodată se evită și problemele legate de coloana vertebrală cum ar fi scolioza sau spondiloza. Dacă este practicat așa cum trebuie, înotul poate ajuta la o mulțime de afecțiuni ale organismului dar și pentru menținerea sănătății acestuia. 

”Este și un mod de a te relaxa și un mod de a te recupera. Este un sport sport care îți solicită absolut toate grupele musculare. Este foarte bun și pentru persoanele care au probleme cardiovasculare, pentru orice fel de probleme medicale. Majoritatea sunt cât mai sedentari în ultima perioadă sau foarte mult la birou, au o postură foarte incorectă și sportul este pe ultimul loc.

În momentul în care intri în apă te simt mult mai ușor mai ușor. Începi să relaxezi complet și automat și mișcările sunt mult mai naturale și mai ușoare decât dacă te-ai duce la sală”, a spus Alexandra Constantin, antrenor înot.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel