Inimă sănătoasă, prostată sănătoasă. Studii arată că monitorizarea factorilor de risc pentru bolile cardiace poate scădea probabilitatea apariției cancerului de prostată. O altă cercetare susține că boala arterei coronare poate fi un factor de risc semnificativ pentru cancerul de prostată și că gestionarea factorilor de risc cardiovasculari-cheie poate scădea șansele de a dezvolta ulterior probleme de prostată.
Alte studii au legat și factorii de risc cardiovascular cu riscurile de cancer de prostată. Concluzia medicului oncolog de la Harvard, Marc Garnick, a fost că toate aceste cercetări întăresc un adevăr: „o inimă sănătoasă duce la prostată sănătoasă".
Inimă sănătoasă, prostată sănătoasă: rostul sportului
Potrivit acestuia, consumul mare de carne roșie este cunoscută pentru riscul de boli cardiace, respectiv de cancer de prostată.
„Cred că este complet plauzibil, deși încă nedovedit, că exercițiile fizice regulate ar putea activa gene care fie suprimă formarea cancerului, fie limitează agresivitatea cancerului, dupa cum sugera un studiu", afirmă medicul, citat de health.harvard.edu.
Acesta subliniază beneficii unei greutăți corporale sănătoase pentru prostată. „Sportul ajută să vă mențineți o greutate sănătoasă și există dovezi considerabile că rezultatele la bărbații cu cancer de prostată, indiferent de stadiul sau tipul tratamentului, tind să fie mai grave dacă sunteți supraponderali", punctează specialistul, subliniind cercetări care îi întăresc vorbele.
El mai afirmă că practicarea sportului de cel puțin trei ori pe săptămână ar fi un obiectiv rezonabil, deși vârsta și condițiile medicale ale pacienților ar putea afecta regimul de exerciții fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.