Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire, are puține fibre elastice și nu are grăsime subcutanată. În același timp, pielea din jurul ochilor experimentează o sarcina maximă, deoarece sub ea se află mușchiul circular al ochiului. Nu este de mirare că aici apar primele riduri, iar orice stres, tensiune, timpul petrecut la computer se reflectă, în primul rând, pe pielea din jurul ochilor.
Primele probleme pot apărea deja la vârsta de 20 de ani, mai ales dacă o persoană este supraîncărcată cu studii și muncă. Dar la această vârstă, pielea își poate redobândi elasticitatea cu ajutorul gelurilor hidratante. Iar după 35 de ani, pielea din jurul ochilor are nevoie de îngrijire constantă.
Elimină mirosul picioarelor cu oțet și zeamă de lămâie. Remediile bunicii îți vin în ajutor
Începe îngrijirea pielii din jurul ochilor la vârsta de 27-30 de ani, înainte să apară primele riduri. În această zonă, pielea este subțire, are puțin colagen, așa că aici se formează destul de repede ridurile imitative. Îngrijirea adecvată va ajuta la prevenirea apariției ridurilor.
Pe piață există o mare varietate de produse de îngrijire a pielii delicate din jurul ochilor. Compoziția lor ar trebui să conțină nu doar ingrediente hidratante, ci și vitamine, antioxidanți care protejează pielea de efectele nocive. Acestea sunt vitaminele A, E, precum și vitamina C, care elimină excesul de pigmentare, peptidele și ceramidele, care întăresc bariera protectoare. Crema trebuie să conțină substanțe tonice, de exemplu, extract de ceai verde sau ginkgo biloba. Cumpărați o cremă fără miros puternic sau fără parfum, deoarece așa există mai puțin risc de iritare.
Pune o lingură din acest ingredient în șampon. Efectul uluitor de care n-o să te mai saturi
Dacă au apărut deja primele riduri, compoziția trebuie să conțină retinoli, retinaldehide care ajută la combaterea lor. Poți folosi și uleiuri, ușoare, cum ar fi cel de piersici, migdale, avocado, jojoba.
Când cumperi o cremă, nu trebuie să te aștepți la schimbări magice. Cosmetologii avertizează că orice cremă trebuie aplicată cel puțin 4-6 săptămâni pentru modificări vizibile. Crema nu trebuie aplicată înainte de culcare. Este recomandat să faci acest lucru cu câteva ore înainte de culcare. Nu utiliza o cremă destinată femeilor de altă categorie de vârstă.
Zona din jurul ochilor este foarte sensibilă, necesită doar produse cosmetice de înaltă calitate. Înainte de culcare, machiajul trebuie spălat.
Vitaminele și mineralele, necesare pentru unghii sănătoase și frumoase
Rețetele populare nu sunt la fel de eficiente, dar pot fi folosite din când în când, de exemplu, pentru a face măști. Cel mai simplu mod de a împrospăta pielea din jurul ochilor este să pui pe pleoape felii de castravete proaspăt sau un tampon de vată cu ceai verde, proaspăt preparat.
Poți lubrifia pielea din jurul ochilor cu suc de frunze de aloe. Pentru a scăpa de umflăturile de sub ochi, poți face un simplu masaj de drenaj limfatic. Cu vârfurile degetelor fă mișcări de tapotare timp de aproximativ 3-5 minute.
Cum să scapi de cearcăne?
Țesutul subcutanat din zona ochilor este foarte subțire, deoarece aici există multe capilare mici. Pielea din acest loc este vulnerabilă și delicată, iar cele mai mici modificări ale vaselor sau a țesutului subcutanat duc la apariția cearcănelor. Aceasta este fie stagnarea sângelui în capilarele mici, fie pătrunderea sângelui în țesutul subcutanat, dacă fragilitatea vaselor este crescută.
Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele
La unii oameni, cearcănele sunt moștenite. Dar dacă înainte nu aveai cearcăne, apoi au apărut brusc și te simți rău, trebuie să mergi la medic. Spre exemplu, cearcănele de sub ochi,precum și slăbiciunea constantă, somnolența și oboseala pot fi simptome ale hipotiroidismului. Și dacă există o tulburare a scaunului, te doare stomacul, atunci trebuie să mergi la medic.
Cearcănele ub ochi apar dacă o persoană este obosită, nu doarme suficient și nu are o alimentație adecvată. În acest caz, te va ajuta odihna regulată. Un alt motiv este deshidratarea. Pielea are nevoie constant de umiditate, deoarece, dacă nu este suficientă hidratată, apare stagnarea sângelui și, ca urmare, se formează cearcănele. Trebuie să bei cel puțin 1,5 - 2 litri de apă pe zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.