Ingredientul care transformă vinul fiert în medicament. Previne bolile de inimă și are efect antiinflamator

Monika Baciu |
Data publicării:
Vin fiert, nucsoara - Foto: Freepik @vasiliybudarin
Vin fiert, nucsoara - Foto: Freepik @vasiliybudarin

Ingredientul magic care transformă vinul fiert în medicament poate să reducă bolile de inimă datorită efectului antiinflamator.

Ingredientul magic care transformă vinul fiert în medicament. Beneficiile fierberii vinului depind de utilizarea sa în bucătărie, dar trebuie să fie făcută cu atenție pentru a nu distruge aromele subtile și caracteristicile vinului. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că în multe țări există reguli și restricții privind vânzarea și consumul de alimente gătite cu conținut de alcool, așa că este important să fii conștient de aceste aspecte atunci când gătești cu vin.

Care este ingredientul magic pe care trebuie să îl adaugi la vin

Ce este o băutură bună de vin fiert fără câteva bețe de scorțișoară plutind în amestec. Pe lângă faptul că adaugă gustul specific de "Crăciun într-un pahar", scorțișoara conține antioxidanți cu puternică activitate antiinflamatorie, care pot reduce umflarea și restabili funcția normală a țesuturilor, potrivit Standard.

Nucșoara poate detoxifia organismul 

Nucșoara, o mirodenie obișnuită în vinul mullat, acționează ca un tonic în multe feluri și, astfel, contribuie la sănătatea generală a organismului. Mai specific, ea curăță ficatul și rinichii de toate toxinele care pot fi depozitate acolo din cauza alcoolului, drogurilor, poluării, alimentației sau toxinelor organice naturale.

Poate preveni bolile de inimă 

Diverse studii din anul 2000 au confirmat că vinul reduce riscul bolilor cardiovasculare și al atacurilor de cord. Vinul roșu este o sursă excelentă de antioxidanți, care cresc nivelul de HDL (colesterolul bun) și elimină substanțele dăunătoare, ceea ce poate preveni semnificativ bolile de inimă și arterele înfundate.

Menține oasele puternice

Consumul moderat de vin roșu poate reduce riscul de osteoporoză prin creșterea densității minerale osoase la bărbați și femei. Un studiu recent a arătat că femeile care consumau zilnic între 11 și 29 de grame de alcool, echivalentul a unu până la trei pahare de vin, aveau o densitate minerală osoasă mai mare în regiunea șoldului decât abstinenții sau consumatorii excesivi de alcool.

Poate încetini semnele îmbătrânirii 

Antioxidanții din vinul roșu combat radicalii liberi dăunători care joacă un rol în procesul de îmbătrânire și în bolile legate de vârstă. Există o concentrație ridicată de antioxidanți numiți polifenoli, inclusiv resveratrol, în vinul care te poate ajuta să arăți mai tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel