Ghimbirul se numără printre cele mai sănătoase (și cele mai delicioase) condimente de pe planetă.
Este bogat în nutrienți și compuși bioactivi care aduc beneficii semnificative pentru corp și creier.
Ghimbirul este adesea folosit pentru reducerea grețurilor, durerilor musculare, inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
Noile cercetări adaugă un alt beneficiu pe listă: reducerea foamei.
Potrivit unui studiu, consumul a 2 grame de praf de ghimbir, diluat în apă fierbinte, la micul dejun, a redus senzația de foame simțită după masă.
De asemenea, acesta poate fi consumat și alături de lămâi, în limonadă, sporind astfel efectele slăbirii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.