Inflamație, o nouă moleculă care o inhibă

A fost descoperită o nouă moleculă care inhibă inflamația, după mai mulți ani de cercetări în domeniu. O echipă multidisciplinară de cercetători condusă de Institutul Karolinska din Suedia a dezvoltat o moleculă antiinflamatorie cu un nou mecanism de acțiune. Prin inhibarea unei anumite proteine, cercetătorii au reușit să reducă semnalele care declanșează o inflamație.

,,Am dezvoltat o nouă moleculă care inhibă inflamația. Această descoperire ar putea duce la un nou tratament pentru o condiție foarte gravă. Acum vom dezvolta inhibitorul nostru OGG1 și vom examina dacă acesta poate duce la noi tratamente pentru boli inflamatorii, în scopul de a vindeca boli cum ar fi sepsis, BPOC și astm bronșic sever", a declarat profesorul Thomas Helleday, la Departamentul de Oncologie-Patologie al Institutului Karolinska Suedia, cel care a condus studiul.

Grupul lui Thomas Helleday a efectuat mai multe cercetări asupra modului în care ADN-ul este reparat de organism. Unul dintre obiective a fost acela de a lupta împotriva cancerului și nu puține au fost descoperirile care au condus, printre altele, la un nou tratament pentru cancerul mamar și ovarian, utilizând așa-numiții inhibitori PARP, disponibil timp de câțiva ani, informează ScienceDaily.com.

Cercetătorii au descoperit, spre surprinderea lor, că enzima OGG1, în afară de repararea ADN-ului, atenuează și inflamația.
Inhibitorul blochează eliberarea proteinelor inflamatorii, cum ar fi TNF alfa. În studiile efectuate pe șoareci cu boală pulmonară acută, cercetătorii au reușit să atenueze inflamația.

Descoperirea a fost făcută în colaborare cu profesorul Istvan Boldogh de la Universitatea din Texas Medical Branch, SUA, studiul fiind o colaborare între Institutul Karolinska, Universitatea Uppsala și Universitatea Stockholm din Suedia și Universitatea din Texas Medical Branch, SUA, după cum arată siteul Universității Karolinska.

Enzima OGG1 a fost descoperită de Tomas Lindahl în anii 1970, o realizare care i-a adus Premiul Nobel pentru Chimie în 2015. Unii dintre autorii cercetării, printre care și Thomas Helleday, sunt enumerați ca inventatori pentru inhibitorii OGG1 pe o cerere de brevet din SUA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel